Belgoträffen 2025
UHBF - Tävling
2025-01-25
Fyrishov
Årets höjdpunkt för alla som fascineras av den belgiska ölkulturen, tolkad och förfinad av hembryggare.
Brygg något belgiskt (eller franskt) enligt typdefinitioner eller efter eget
huvud och dela med likasinnade.
Allmänt
• Besökare över 20 år är välkomna att lära sig mer om hembryggning. Alla
besökarna är också domare i folkets val.
• Öltyper: Alla belgiska och franska öltyper är välkomna. Se vidare nedan.
• Datum: lördag 25 januari 2025
• Tid: 12-17
• Plats: Fyrishov i Uppsala, hall C. Fyrishov ligger cirka 1 km norr om Uppsala C.
Se www.fyrishov.se för vägbeskrivning.
• Biljettförsäljning via Tickster, https://www.tickster.com/se/sv/events/c118k64bkbttkk3/2025-01-25/belgotraff
• Fyrishovs kiosk och restaurang erbjuder fika och enklare förtäring
• Restriktioner vad gäller väskor; nytt för i år är att det gäller restriktioner vad gäller väskor som besökare vill ta med sig in i hallen. Väskor får vara max 40x40x20 cm stora och de kommer kontrolleras av funktionärer innan man kan med sig dem in. Detta gäller bara besökare och inte utställare/bryggare.
• På Fyrishov finns också bland annat äventyrsbad, simhall och bowling som kan
roa icke ölprovande familjemedlemmar under träffen
För bryggare
• Alla brygder tävlar i folkets val, och om så önskas även i domartävling
• I båda tävlingarna kommer brygderna att grupperas i ”Lätta” och ”Tunga”, och
medaljörer kommer att utses i båda grupperna.
• Pris för ”Bästa presentation” delas ut till en bryggare
• En bryggare per brygd går in gratis. Glöm inte att köpa biljett till övriga: https://www.tickster.com/se/sv/events/c118k64bkbttkk3/2025-01-25/belgotraff
• Brygder: Bryggare tar med valfritt antal brygder.
• Folkets val: Du serverar själv dina brygder från fat eller flaska. Rekommenderad
volym: 12-20 liter. Tag gärna med bryggprotokoll att visa för besökarna.
• Domartävling: Lämna in två anonyma flaskor märkta med brygdnummer enligt
instruktioner vid anmälningen. Flaskorna ska vara inlämnade senast 10:00 på
tävlingsdagen.
• Brygdregistrering sker elektroniskt senast fredag 17 januari
https://tinyurl.com/belgo2025
• Du behöver ange bryggarens namn, brygdens namn, SHBF öltyp ( https://shbf.se/
ol/oltypsdefinitioner-shbf/ ), OG, FG, BU och eventuella kryddor eller frukter.
Det går att anmäla brygder på plats men då kommer de inte med i programbladet.
• Av platsskäl är antalet brygder begränsat till 120.
• Frågor: Kontakta Gustav Dominicus, epost info@belgo.beer, tel. 0708-44 77 87.