Beige Katt

American IPA (14 B / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.064 SG 1.010 SG 82 7,1% 608 16 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
82 7,1% 608 16 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 4,80 kg 85,0% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 9,4%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Oats, Flaked 0,56 kg 10,0% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Biscuit (Dingemans) 0,28 kg 5,0% Malt 44 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 44 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Dingemans

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Centennial 20 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 22,4 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 22,4
gr/L: 1,0
10.0 mg/L AA
7,1 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Citra 40 gr 15 min Kok Pellets 11,00% 24,4 2,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 24,4
gr/L: 2,0
22.0 mg/L AA
15,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Nelson Sauvin 40 gr 15 min Kok Pellets 12,00% 26,6 2,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 26,6
gr/L: 2,0
24.0 mg/L AA
16,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Citra 60 gr 0 min Kok Pellets 10,90% 0,0 3,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,90%
IBU: 0,0
gr/L: 3,0
32.7 mg/L AA
23,1 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Nelson Sauvin 60 gr 0 min Kok Pellets 12,00% 0,0 3,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 3,0
36.0 mg/L AA
25,4 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale US-05 US-05 Fermentis Torr 78% 15°C - 24°C

Labb: Fermentis
Labb: Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 78%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 75 min 15 min Infusion 14,72 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 14,72 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se