Gentlemens ESB

Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale) (8 C / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 60 min 1.048 SG 1.012 SG 46 4,8% 15 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 4,8% 15 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter 3,60 kg 83,7% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 80%

Crystal 50L 0,45 kg 10,5% Malt 50 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 50 EBC  
Utbyte: 72%

Biscuit 0,25 kg 5,8% Malt 25 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 25 EBC  
Utbyte: 74%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Goldings (Kent) 60 gr 60 min Kok Pellets 5,00% 38,7 3,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 38,7
gr/L: 3,0
15.0 mg/L AA
10,6 AAU
Kan ersättas med: Fuggle, Progress, First Gold

Goldings (Kent) 20 gr 15 min Kok Pellets 5,00% 6,4 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 6,4
gr/L: 1,0
5.0 mg/L AA
3,5 AAU
Kan ersättas med: Fuggle, Progress, First Gold

Goldings (Kent) 20 gr 2 min Kok Pellets 5,00% 1,1 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 1,1
gr/L: 1,0
5.0 mg/L AA
3,5 AAU
Kan ersättas med: Fuggle, Progress, First Gold

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Wort Chiller 1 kg 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Irish moss 5 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale S-04 S-04 Fermentis Torr 78% 15°C - 24°C

Labb: Fermentis
Labb: Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 78%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Infusion 67°C 60 min 0 min Infusion 18,93 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 18,93 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se