Gentlemens ESB
Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale) (8 C / BJCP)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 60 min | 1.048 SG | 1.012 SG | 46 | 4,8% |
15 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
46 | 4,8% |
15 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter | 3,60 kg | 83,7% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Crystal 50L | 0,45 kg | 10,5% | Malt |
50 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Biscuit | 0,25 kg | 5,8% | Malt |
25 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Goldings (Kent) | 60 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,00% | 38,7 | 3,0 | |
Användning: Kok |
||||||||
Goldings (Kent) | 20 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 6,4 | 1,0 | |
Användning: Kok |
||||||||
Goldings (Kent) | 20 gr | 2 min | Kok | Pellets | 5,00% | 1,1 | 1,0 | |
Användning: Kok |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Wort Chiller | 1 kg | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Irish moss | 5 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale S-04 | S-04 | Fermentis | Torr | 78% | 15°C - 24°C | |
Labb: Fermentis |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Infusion | 67°C | 60 min | 0 min | Infusion | 18,93 L | |
Höjningstid: 0 min |