Heffaklump

Weizen/Weissbier (15 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
10,0 L 90 min 1.057 SG 1.017 SG 10 5,2% 368 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
10 5,2% 368 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 2,00 kg 80,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 0,50 kg 20,0% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 9,4%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hersbrucker 15 gr 60 min Kok Pellets 2,75% 9,8 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 9,8
gr/L: 1,5
4.1 mg/L AA
1,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Hersbrucker 5 gr 5 min Kok Pellets 2,75% 0,7 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 0,7
gr/L: 0,5
1.4 mg/L AA
0,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safbrew Wheat WB-06 DCL/Fermentis Torr 68% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 68%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Vete
Flockulering: Medium
Bäst till: Wheat beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A specialty yeast for wheat beer fermentation. The yeast produces a subtle estery and phenlol flavor typical of wheat beers.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Infusion 6,52 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 6,52 L

Utmäskning 76°C 10 min 2 min Infusion 3,70 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 3,70 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se