Pessimistic Passion
Engelsk best bitter (4 A / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.044 SG | 1.011 SG | 46 | 4,3% | 424 |
22 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
46 | 4,3% | 424 |
22 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale | 3,00 kg | 82,2% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Caramel Malt - 80L 6-Row (Briess) | 0,50 kg | 13,7% | Malt |
158 EBC
|
|
Typ:
Malt Pronounced Caramel, Slight Burnt Sugar, Raisniny, Prune
|
|||||
Biscuit (Castle) | 0,15 kg | 4,1% | Malt |
50 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings (EKG) | 18 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,00% | 13,4 | 1,0 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Fuggle | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,75% | 10,6 | 0,8 | |
Användning: Kok US-grown version of the classic English aroma hop.
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 18 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 6,6 | 1,0 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Cascade | 10 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,50% | 4,1 | 0,6 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Simcoe | 10 gr | 15 min | Kok | Pellets | 13,00% | 9,6 | 0,6 | |
Användning: Kok High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
London Ale | WLP013 | White Labs | Flytande | 71% | 19°C - 22°C | |
Labb: White Labs Dry, malty ale yeast. Produces a complex, oak flavored ester character. Hop bitterness comes through well. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 19,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |