Pessimistic Passion

Engelsk best bitter (4 A / SHBF 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.044 SG 1.011 SG 46 4,3% 424 22 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 4,3% 424 22 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale 3,00 kg 82,2% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl.

Caramel Malt - 80L 6-Row (Briess) 0,50 kg 13,7% Malt 158 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 158 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Pronounced Caramel, Slight Burnt Sugar, Raisniny, Prune
Red to Deep Red
3-15% in Amber and Red beers.
10-15% in Bock beers.
7-15% in Dark beers.
10-15% in Porter and Stout.

Biscuit (Castle) 0,15 kg 4,1% Malt 50 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 50 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,70%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 0,0%
Ursprung: Belgium
Leverantör: MaltMagnus.se

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings (EKG) 18 gr 60 min Kok Pellets 5,00% 13,4 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 13,4
gr/L: 1,0
5.0 mg/L AA
3,2 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
Used for: English Ale, Porter, Scottish and Irish Ale, Stout, Strong Ale, ESB, Saison, Barleywine.
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: First Gold, Fuggles, other Golding varieties, Progress, Target, and Whitbread Golding
Storage: Good/Fair 965-80% AA after 6 months at 20 C)
4-7% AA / 1.9-2.8% Beta

Fuggle 15 gr 60 min Kok Pellets 4,75% 10,6 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,75%
IBU: 10,6
gr/L: 0,8
4.0 mg/L AA
2,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 62,50%
Ursprung: U.S.

US-grown version of the classic English aroma hop.
Used for: English and American style ales
Aroma: Mild and pleasant, woodsy and herbal (earthy), fruity.
Substitutes: U.K. Fuggle, Willamette, Styrian Golding, U.S. Tettnanger
Storage: Good (60-65% AA after 6 months at 20 C)
4-5.5% AA / 1.2-2% Beta

East Kent Goldings (EKG) 18 gr 15 min Kok Pellets 5,00% 6,6 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 6,6
gr/L: 1,0
5.0 mg/L AA
3,2 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
Used for: English Ale, Porter, Scottish and Irish Ale, Stout, Strong Ale, ESB, Saison, Barleywine.
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: First Gold, Fuggles, other Golding varieties, Progress, Target, and Whitbread Golding
Storage: Good/Fair 965-80% AA after 6 months at 20 C)
4-7% AA / 1.9-2.8% Beta

Cascade 10 gr 15 min Kok Pellets 5,50% 4,1 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 4,1
gr/L: 0,6
3.1 mg/L AA
1,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Simcoe 10 gr 15 min Kok Pellets 13,00% 9,6 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 9,6
gr/L: 0,6
7.2 mg/L AA
4,6 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
Used for: IPAs
Aroma: Citrus and pine-like aroma
Substitutes: N/A

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
MM-Klar 5 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
London Ale WLP013 White Labs Flytande 71% 19°C - 22°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 71%
Temperatur: 19°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Classic British Pale Ales, Bitters and Stouts
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Dry, malty ale yeast. Produces a complex, oak flavored ester character. Hop bitterness comes through well.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 60 min 20 min Temperatur 19,00 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 19,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se