Too Old For This Shit

Old Ale (19 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.068 SG 1.019 SG 38 6,5% 624 34 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
38 6,5% 624 34 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale Malt (Weyermann) 5,20 kg 84,6% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Crystal Light Malt (Crisp) 0,30 kg 4,9% Malt 170 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 170 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,20%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Adds body, color and improves head retention.

Carafa I Special (Weyermann) 0,15 kg 2,4% Malt 630 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 630 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,10%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 10,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Chocolate malt. Dark beers, Alts, Bockbiers. Adds color and aroma. De-husked, smoother tasting

Maple Syrup 0,50 kg 8,1% Socker 69 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 69 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US

If added during the boil it will add a dry, woodsy flavor. If added at bottling, the smooth maple flavor comes through. Used for maple ales, porters, browns.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Willamette 63 gr 60 min Kok Pellets 5,70% 38,8 3,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,70%
IBU: 38,8
gr/L: 3,1
18.0 mg/L AA
12,7 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Used for: Finishing American and British Ales
Aroma: Mild, grassy, floral, slightly spicy
Substitutes: Fuggles, East Kent Goldings
Examples: Sierra Nevada Porter, Ballard Bitter

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Newcastle Dark Ale Yeast M03 Mangrove Jack's Torr 69% 18°C - 22°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 69%
Temperatur: 18°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Full bodied British Ale styles
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Newcastle Dark Ale Yeast successfully brings classic cask ale production into the homebrew or craft setting. This is a top-fermentation strain well suited for fermenting British ales, particularly dark and full bodied ales, mild brown ales and Scottish Heavy ales. Selected to not over attenuate, this strain will stop short of the low end gravities exhibited by other yeast strains. Dark fruity esters are pronounced when fermented at the appropriate temperature. Care should be taken to adjust hop bitterness to ensures it suits the ester character and complements the fuller bodied finish.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 30 min 0 min Infusion 33,51 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 33,51 L

Försockringsrast 68°C 60 min 18 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 18 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 15 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se