Iller
Modern Ljus Lager (2 C / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.058 SG | 1.009 SG | 49 | 6,4% | 547 |
16 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
49 | 6,4% | 547 |
16 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 4,00 kg | 86,0% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Caravienne Malt | 0,45 kg | 9,7% | Malt |
43 EBC
|
|
Typ:
Malt Light Belgian crystal malt. Used in light Trappist and Abbey style Belgian ales. |
|||||
Biscuit (Castle) | 0,20 kg | 4,3% | Malt |
50 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Saaz | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 3,75% | 9,8 | 1,1 | |
Användning: Kok This traditional variety from the Czech Republic is grown on a limited basis in the U.S. A classic noble aroma that is famously used in Pilsners.
|
||||||||
Ex-CF122 | 20 gr | 15 min | Kok | Kottar | 5,00% | 5,9 | 1,1 | |
Användning: Kok CF122 är en experimenthumle med en kryddig citronsmak.
|
||||||||
J17 | 20 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 15,6 | 1,1 | |
Användning: Kok J17 är en helt ny sydafrikansk experimenthumle som man äntligen fått fram i tillräckliga kvantiteter så att även vi fått några få kg att testa.
Skördeår: 2014 Typisk alfasyra: 10 - 11 %. |
||||||||
Rakau (Alpharoma) | 20 gr | 15 min | Kok | Pellets | 10,80% | 14,1 | 1,1 | |
Användning: Kok Previously known as Alpharoma. Suited for new world styles where brash fruit character and big but well constructed bitterness is desired. Has been compared to Nelson Sauvin as a "flavor hop".
|
||||||||
Rakau (Alpharoma) | 40 gr | 0 min | Kok | Pellets | 10,80% | 0,0 | 2,2 | |
Användning: Kok Previously known as Alpharoma. Suited for new world styles where brash fruit character and big but well constructed bitterness is desired. Has been compared to Nelson Sauvin as a "flavor hop".
|
||||||||
Ex-CF122 | 30 gr | 0 min | Kok | Kottar | 5,00% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Kok CF122 är en experimenthumle med en kryddig citronsmak.
|
||||||||
J17 | 30 gr | 0 min | Kok | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Kok J17 är en helt ny sydafrikansk experimenthumle som man äntligen fått fram i tillräckliga kvantiteter så att även vi fått några få kg att testa.
Skördeår: 2014 Typisk alfasyra: 10 - 11 %. |
||||||||
Southern Promise | 88 gr | 8 dgr | Torrhumling | Pellets | 11,40% | 0,0 | 4,9 | |
Användning: Torrhumling Smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika i 5-10 år.
Skördeår: 2013 Typisk alfasyra: 9,5 - 11,5 %. |
||||||||
Southern Passion | 70 gr | 8 dgr | Torrhumling | Pellets | 9,60% | 0,0 | 3,9 | |
Användning: Torrhumling Ny och tämligen unik smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika sedan några få år.
Skördeår: 2014 Typisk alfasyra: 6 - 10 %. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafLager German Lager | S-189 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 9°C - 13°C | |
Labb: DCL/Fermentis Popular lager yeast strain. Produces wide range of continental lagers and pilsners. Clean finish. |
||||||
Workhorse Beer Yeast | M10 | Mangrove Jack's | Torr | 72% | 15°C - 32°C | |
Labb: Mangrove Jack's Workhorse Beer yeast is a true all rounder, suitable for a myriad of beer styles at extremely high gravities and different brewing temperatures. From Baltic porter to ambient temperature fermented lagers, this top-fermenting strain has such a clean
|
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 62°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 19,20 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |