Weiß Teufel Saft

Weizenbock (15 C / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
21,0 L 60 min 1.066 SG 1.010 SG 16 7,3% 620 19 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
16 7,3% 620 19 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Rice Hulls 0,12 kg 2,1% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 0%
Potential: 1.000 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: US

Hulls are introduced to improve the speed of lautering when making high gravity or high adjunct beers.
Hulls are neutral in flavor, body and color, and are inert
Good for wheat beers, Wits, and others that have high protein mashes.

Pale Ale (2-row) 2,60 kg 44,7% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

2-row spring barley. High degree of modification. Malt flavour contributes specially to sweet and nutty notes.

Wheat Malt 2,10 kg 36,1% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: German

Melanoidin 0,60 kg 10,3% Malt 49 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 49 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: German

Invert Sugar 0,40 kg 6,9% Socker 2 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertau Mittelfruh 40 gr 60 min Kok Pellets 3,75% 15,7 1,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,75%
IBU: 15,7
gr/L: 1,9
7.1 mg/L AA
5,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Hefeweizen Ale WLP300 White Labs Flytande 74% 20°C - 22°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 20°C - 22°C
Typ: Vete
Flockulering: Låg
Bäst till: German style wheat beers. Weiss, Weizen, Hefeweizen
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Produces the banana and clove nose traditionally associated with German Wheat beers. Also produces desired cloudy look.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Protein I. only wheat malt 45°C 15 min 4 min Temperatur 28,45 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 28,45 L

Protein II. add other malts 51°C 15 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Sugar 65°C 40 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Dextrin 72°C 20 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Mash-out 78°C 10 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se