Weiß Teufel Saft
Weizenbock (15 C / BJCP)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
21,0 L | 60 min | 1.066 SG | 1.010 SG | 16 | 7,3% | 620 |
19 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
16 | 7,3% | 620 |
19 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Rice Hulls | 0,12 kg | 2,1% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt Hulls are introduced to improve the speed of lautering when making high gravity or high adjunct beers.
|
|||||
Pale Ale (2-row) | 2,60 kg | 44,7% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt 2-row spring barley. High degree of modification. Malt flavour contributes specially to sweet and nutty notes. |
|||||
Wheat Malt | 2,10 kg | 36,1% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Melanoidin | 0,60 kg | 10,3% | Malt |
49 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Invert Sugar | 0,40 kg | 6,9% | Socker |
2 EBC
|
|
Typ:
Socker |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 40 gr | 60 min | Kok | Pellets | 3,75% | 15,7 | 1,9 | |
Användning: Kok |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Hefeweizen Ale | WLP300 | White Labs | Flytande | 74% | 20°C - 22°C | |
Labb: White Labs Produces the banana and clove nose traditionally associated with German Wheat beers. Also produces desired cloudy look. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Protein I. only wheat malt | 45°C | 15 min | 4 min | Temperatur | 28,45 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Protein II. add other malts | 51°C | 15 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Sugar | 65°C | 40 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Dextrin | 72°C | 20 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Mash-out | 78°C | 10 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 4 min |