#0012 MaltMagnus American IPA

American IPA (21 A / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 60 min 1.055 SG 1.011 SG 79 5,8% 505 23 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
79 5,8% 505 23 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale Malt 2-Row (Briess) 4,80 kg 85,7% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 85,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US
Leverantör: MaltMagnus.se

PaleAlemalt från Briess. Rik maltsmak med antydning till kak och nötliknande smaker. 2-radig mycket maltig basmalt som ger en gyllene färg. En fullt modifierad hög extrakt låg proteinmalt som ger en unik smak.

MM - Caramel Munich 60L (Briess) 0,80 kg 14,3% Malt 60 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 60 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 73%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: MaltMagnus.se

Briess Caramel Malts tillverkas i specialdesignade rostningstrummor, utvecklade specifikt för rostning av malt och korn. Denna ingenjörskonst medger tillämpning av betydligt högre temperaturer till grönmalten, vilket är ett måste för karamelliseringen av socker ska uppnås.
Det är viktigt att man kan kontrollera fukthalten och ha en exakt styrning på luftflödet för att alla korn ska få samma jämna temperatur så att man uppnår en maximal karamell smak.
Denna lite mörkare färgade, mer intensivt smaksatta 2-radiga München karamell malt passar utmärkt i IPAs, Pale ale, Oktoberfests och Porters. Ger bärnstens färgade till röda nyanser.
Smaken av Caramel Munich 60L är karamell, rostad och maltig.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Cluster 50 gr 60 min Vörthumling Kottar 7,80% 47,3 2,5

Användning: Vörthumling
Form: Kottar
Alfa: 7,80%
IBU: 47,3
gr/L: 2,5
19.5 mg/L AA
13,8 AAU
Beta: 4,80%
HSI: 16,00%
Ursprung: U.S.

Used for: General purpose bittering hop
Aroma: Floral, slightly spicy. Sharp aroma and sharp flavor
Substitutes: Eroica, Galena

Centennial 100 gr 5 min Kok Pellets 10,10% 24,4 5,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,10%
IBU: 24,4
gr/L: 5,0
50.5 mg/L AA
35,6 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
Aroma: Floral, citrus aroma, spicy, clean bittering flavor
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Celebration Ale, Sierra Nevada Bigfoot

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 60 min 2 min Infusion 16,80 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 16,80 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se