#0012 MaltMagnus American IPA
American IPA (21 A / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 60 min | 1.055 SG | 1.011 SG | 79 | 5,8% | 505 |
23 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
79 | 5,8% | 505 |
23 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale Malt 2-Row (Briess) | 4,80 kg | 85,7% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt PaleAlemalt från Briess. Rik maltsmak med antydning till kak och nötliknande smaker. 2-radig mycket maltig basmalt som ger en gyllene färg. En fullt modifierad hög extrakt låg proteinmalt som ger en unik smak. |
|||||
MM - Caramel Munich 60L (Briess) | 0,80 kg | 14,3% | Malt |
60 EBC
|
|
Typ:
Malt Briess Caramel Malts tillverkas i specialdesignade rostningstrummor, utvecklade specifikt för rostning av malt och korn. Denna ingenjörskonst medger tillämpning av betydligt högre temperaturer till grönmalten, vilket är ett måste för karamelliseringen av socker ska uppnås.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Cluster | 50 gr | 60 min | Vörthumling | Kottar | 7,80% | 47,3 | 2,5 | |
Användning: Vörthumling Used for: General purpose bittering hop
|
||||||||
Centennial | 100 gr | 5 min | Kok | Pellets | 10,10% | 24,4 | 5,0 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 60 min | 2 min | Infusion | 16,80 L | |
Höjningstid: 2 min |