Add Junk American Adjunct IPA

American IPA (21 A / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
7,5 L 90 min 1.058 SG 1.015 SG 47 5,7% 8 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
47 5,7% 8 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 0,52 kg 31,7% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 83%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: German

Flaked Wheat 0,05 kg 3,0% Adjunkt 2 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 74%
Använd efter kokning: Ja

Flaked Barley 0,05 kg 3,0% Adjunkt 2 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 70%
Använd efter kokning: Ja

Flaked Oats 0,05 kg 3,0% Adjunkt 2 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 72%
Använd efter kokning: Ja

Flaked Rye 0,05 kg 3,0% Adjunkt 3 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja

Flaked Corn 0,02 kg 1,2% Adjunkt 1 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 87%
Använd efter kokning: Ja

Dry Malt Extract - Light 0,50 kg 30,5% Torrextrakt 4 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 91%
Använd efter kokning: Ja

Brown Sugar 0,10 kg 6,1% Socker 15 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 15 EBC  
Utbyte: 98%
Använd efter kokning: Ja

Caramel 60 EBC 0,10 kg 6,1% Malt 23 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 23 EBC  
Utbyte: 74%
Använd efter kokning: Ja

Wild Rice 0,10 kg 6,1% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 70%
Använd efter kokning: Ja

Black Thai Rice 0,10 kg 6,1% Malt 0 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 87%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Centennial 9 gr 60 min Kok Kottar 10,30% 26,5 1,2

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 10,30%
IBU: 26,5
gr/L: 1,2
12.4 mg/L AA
3,3 AAU

East Kent Goldings 9 gr 20 min Kok Pellets 5,00% 0,0 1,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,2
6.0 mg/L AA
1,6 AAU

Centennial 10 gr 0 min Kok Kottar 10,30% 0,0 1,3

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 10,30%
IBU: 0,0
gr/L: 1,3
13.7 mg/L AA
3,6 AAU

Centennial 8 gr 2 dgr Torrhumling Kottar 10,30% 0,0 1,1

Användning: Torrhumling
Form: Kottar
Alfa: 10,30%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
11.0 mg/L AA
2,9 AAU

Simcoe 10 gr 2 dgr Torrhumling Pellets 13,60% 0,0 1,3

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 13,60%
IBU: 0,0
gr/L: 1,3
18.1 mg/L AA
4,8 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 S-04 Fermentis / Safale Torr 75% 12°C - 25°C

Labb: Fermentis / Safale
Labb: Fermentis / Safale
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 12°C - 25°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Saccarification 68°C 90 min 0 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Mashout 74°C 10 min 0 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

80°C 45 min 0 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se