Solkatt
American IPA (14 B / BJCP)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18,0 L | 90 min | 1.064 SG | 1.014 SG | 91 | 6,6% | 543 |
18 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 91 | 6,6% | 543 |
18 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Rice (Flaked) | 1,00 kg | 19,6% | Adjunkt |
1 EBC
|
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
| Maris Otter (Crisp) | 3,80 kg | 74,5% | Malt |
8 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
| Biscuit (Castle) | 0,30 kg | 5,9% | Malt |
50 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Centennial | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 24,9 | 1,1 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Citra | 40 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 29,6 | 2,2 | |
|
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
| Nelson Sauvin | 40 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 29,6 | 2,2 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Citra | 60 gr | 0 min | Kok | Pellets | 12,00% | 0,0 | 3,3 | |
|
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
| Nelson Sauvin | 60 gr | 0 min | Kok | Pellets | 12,00% | 0,0 | 3,3 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Centennial | 50 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 10,00% | 0,0 | 2,8 | |
|
Användning: Torrhumling Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
| Citra | 50 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,8 | |
|
Användning: Torrhumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
| Nelson Sauvin | 50 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,8 | |
|
Användning: Torrhumling Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Safale US-05 | US-05 | Fermentis | Torr | 78% | 15°C - 24°C | |
|
Labb: Fermentis |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | 62°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 18,46 L | |
|
Höjningstid: 20 min |
||||||
| Utmäskning | 76°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 15 min |
||||||