Fjällskog
American Pale Ale (18 B / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.060 SG | 1.016 SG | 50 | 5,7% | 578 |
17 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
50 | 5,7% | 578 |
17 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (Weyermann) | 4,00 kg | 83,3% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
Caramel Malt - 10L (Briess) | 0,50 kg | 10,4% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Candy-like Sweetness, Mild Carmel
|
|||||
Munchner | 0,30 kg | 6,2% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Tillredningstemperaturer i intervallet 110 - 120 ° C ger malten en aromatisk, nötig karaktär. Den höga temperaturen leder till klart nedsatt enzymverksamhet jämfört med Pilsnermalt. Münchnermalt är idealisk malt för mörkt lageröl, festivalöl och bocköl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. Den minskade enzymverksamheten måste beaktas vid utformningen bryggreceptet. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Chinook | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 11,10% | 14,3 | 0,6 | |
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Cascade, New Zealand | 30 gr | 15 min | Kok | Pellets | 7,30% | 14,0 | 1,7 | |
Användning: Kok Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers. Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
|
||||||||
Chinook | 25 gr | 15 min | Kok | Pellets | 11,10% | 17,7 | 1,4 | |
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Cascade, New Zealand | 40 gr | 0 min | Kok | Pellets | 7,30% | 0,0 | 2,2 | |
Användning: Kok Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers. Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
|
||||||||
Chinook | 40 gr | 0 min | Kok | Pellets | 11,10% | 0,0 | 2,2 | |
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Cascade, New Zealand | 30 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 7,30% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Torrhumling Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers. Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
|
||||||||
Chinook | 25 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 11,10% | 0,0 | 1,4 | |
Användning: Torrhumling Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Willamette | 20 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 5,50% | 0,0 | 1,1 | |
Användning: Torrhumling Used for: Finishing American and British Ales
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 2 dgr | Torrhumling | Pellets | 6,60% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Björksav | 1,50 stycken | 90 min | Smak | Kok | ||
Typ: Smak |
||||||
Björklöv | 250 gr | 60 min | Ört | Kok | ||
Typ: Ört |
||||||
Granskott, nyplockade | 150 gr | 60 min | Ört | Kok | ||
Typ: Ört Nyplockade granskott |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafAle English Ale | S-04 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 62°C | 75 min | 15 min | Infusion | 17,37 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |