Fjällskog

American Pale Ale (18 B / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.060 SG 1.016 SG 50 5,7% 578 17 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
50 5,7% 578 17 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (Weyermann) 4,00 kg 83,3% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Caramel Malt - 10L (Briess) 0,50 kg 10,4% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 7,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Candy-like Sweetness, Mild Carmel
Golden Color
3-7% in Pilsener for balance
5-15% for color, sweetness &color to light amber beers
CHAR
glassy endosperm create desirable non-fermentables giving ability to contrib' body & head retention & stability

Munchner 0,30 kg 6,2% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 80,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

Tillredningstemperaturer i intervallet 110 - 120 ° C ger malten en aromatisk, nötig karaktär. Den höga temperaturen leder till klart nedsatt enzymverksamhet jämfört med Pilsnermalt. Münchnermalt är idealisk malt för mörkt lageröl, festivalöl och bocköl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. Den minskade enzymverksamheten måste beaktas vid utformningen bryggreceptet.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Chinook 10 gr 60 min Kok Pellets 11,10% 14,3 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 11,10%
IBU: 14,3
gr/L: 0,6
6.2 mg/L AA
3,9 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Cascade, New Zealand 30 gr 15 min Kok Pellets 7,30% 14,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,30%
IBU: 14,0
gr/L: 1,7
12.2 mg/L AA
7,7 AAU
Beta: 5,20%
HSI: 35,00%
Ursprung: New Zealand

Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers.

Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
Substitutions: Centennial, Amarillo

Chinook 25 gr 15 min Kok Pellets 11,10% 17,7 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 11,10%
IBU: 17,7
gr/L: 1,4
15.4 mg/L AA
9,8 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Cascade, New Zealand 40 gr 0 min Kok Pellets 7,30% 0,0 2,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,30%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
16.2 mg/L AA
10,3 AAU
Beta: 5,20%
HSI: 35,00%
Ursprung: New Zealand

Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers.

Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
Substitutions: Centennial, Amarillo

Chinook 40 gr 0 min Kok Pellets 11,10% 0,0 2,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 11,10%
IBU: 0,0
gr/L: 2,2
24.7 mg/L AA
15,7 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Cascade, New Zealand 30 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 7,30% 0,0 1,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 7,30%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
12.2 mg/L AA
7,7 AAU
Beta: 5,20%
HSI: 35,00%
Ursprung: New Zealand

Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers.

Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
Substitutions: Centennial, Amarillo

Chinook 25 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 11,10% 0,0 1,4

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 11,10%
IBU: 0,0
gr/L: 1,4
15.4 mg/L AA
9,8 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Willamette 20 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 5,50% 0,0 1,1

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
6.1 mg/L AA
3,9 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Used for: Finishing American and British Ales
Aroma: Mild, grassy, floral, slightly spicy
Substitutes: Fuggles, East Kent Goldings
Examples: Sierra Nevada Porter, Ballard Bitter

Cascade 50 gr 2 dgr Torrhumling Pellets 6,60% 0,0 2,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 6,60%
IBU: 0,0
gr/L: 2,8
18.3 mg/L AA
11,6 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Björksav 1,50 stycken 90 min Smak Kok

Typ: Smak
Användning: Kok

Björklöv 250 gr 60 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Granskott, nyplockade 150 gr 60 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Nyplockade granskott

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
SafAle English Ale S-04 DCL/Fermentis Torr 73% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Great general purpose ale yeast.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 62°C 75 min 15 min Infusion 17,37 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 17,37 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se