Jackhammer

Dubbel IPA (5 E / SHBF 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.066 SG 1.006 SG 123 7,9% 0 10 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
123 7,9% 0 10 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Extra Pale 5,81 kg 100,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 82%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus Extract 30 gr 60 min Kok Kottar 15,00% 44,9 1,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 15,00%
IBU: 44,9
gr/L: 1,5
22.5 mg/L AA
15,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 25 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 27,5 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 27,5
gr/L: 1,3
12.5 mg/L AA
8,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 19 gr 30 min Kok Pellets 10,00% 15,8 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 15,8
gr/L: 0,9
9.4 mg/L AA
6,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 19 gr 30 min Kok Pellets 15,00% 23,7 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 23,7
gr/L: 0,9
14.1 mg/L AA
9,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 50 gr 5 min Kok Pellets 10,00% 11,0 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 11,0
gr/L: 2,5
25.0 mg/L AA
17,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 25 gr 5 min Kok Pellets 15,00% 8,2 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 8,2
gr/L: 1,3
18.8 mg/L AA
13,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Amarillo 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 8,60% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 8,60%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
43.0 mg/L AA
30,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Citra 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 11,00% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
55.0 mg/L AA
38,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Simcoe 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 12,70% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,70%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
63.5 mg/L AA
44,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Wyeast 1272 American Ale II Flytande 85% 18°C - 21°C

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 85%
Temperatur: 18°C - 21°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 65°C 75 min 15 min Temperatur 15,69 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 15,69 L

Utmäskning 78°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se