Sommarkatt
IPA (5 C / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.067 SG | 1.012 SG | 64 | 7,2% | 638 |
16 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
64 | 7,2% | 638 |
16 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 5,00 kg | 93,7% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Carapils (Briess) | 0,28 kg | 5,3% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
|
|||||
Special B Malt | 0,05 kg | 1,0% | Malt |
355 EBC
|
|
Typ:
Malt Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Equinox (HBC 366) | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 15,00% | 18,1 | 0,6 | |
Användning: Kok A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper. Used for: Experimental Ale
|
||||||||
Equinox (HBC 366) | 25 gr | 20 min | Kok | Pellets | 15,00% | 27,5 | 1,4 | |
Användning: Kok A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper. Used for: Experimental Ale
|
||||||||
Equinox (HBC 366) | 35 gr | 5 min | Kok | Pellets | 15,00% | 12,7 | 1,9 | |
Användning: Kok A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper. Used for: Experimental Ale
|
||||||||
Equinox (HBC 366) | 225 gr | 9 dgr | Torrhumling | Pellets | 15,00% | 0,0 | 12,5 | |
Användning: Torrhumling A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper. Used for: Experimental Ale
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
American Ale II | 1272 | Wyeast Labs | Flytande | 74% | 16°C - 22°C | |
Labb: Wyeast Labs Clean, tart, nutty flavor. More fruity than Wyeast American Ale yeast. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 64°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 18,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |