Sommarkatt

IPA (5 C / SHBF 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.067 SG 1.012 SG 64 7,2% 638 16 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
64 7,2% 638 16 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 5,00 kg 93,7% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Carapils (Briess) 0,28 kg 5,3% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 6,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: MaltMagnus.se

Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
Rekommenderad max giva är 5 %

Special B Malt 0,05 kg 1,0% Malt 355 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 355 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Equinox (HBC 366) 10 gr 60 min Kok Pellets 15,00% 18,1 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 18,1
gr/L: 0,6
8.3 mg/L AA
5,3 AAU
Beta: 4,80%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper.

Used for: Experimental Ale
Aroma: Exceptional aroma profile includes notes of citrus, tropical and pine
Substitutions: Unknown
Storage: Unknown
14.4-15.6% AA / 4.6-5.1% Beta

Equinox (HBC 366) 25 gr 20 min Kok Pellets 15,00% 27,5 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 27,5
gr/L: 1,4
20.8 mg/L AA
13,2 AAU
Beta: 4,80%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper.

Used for: Experimental Ale
Aroma: Exceptional aroma profile includes notes of citrus, tropical and pine
Substitutions: Unknown
Storage: Unknown
14.4-15.6% AA / 4.6-5.1% Beta

Equinox (HBC 366) 35 gr 5 min Kok Pellets 15,00% 12,7 1,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 12,7
gr/L: 1,9
29.2 mg/L AA
18,5 AAU
Beta: 4,80%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper.

Used for: Experimental Ale
Aroma: Exceptional aroma profile includes notes of citrus, tropical and pine
Substitutions: Unknown
Storage: Unknown
14.4-15.6% AA / 4.6-5.1% Beta

Equinox (HBC 366) 225 gr 9 dgr Torrhumling Pellets 15,00% 0,0 12,5

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 0,0
gr/L: 12,5
187.5 mg/L AA
119,0 AAU
Beta: 4,80%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper.

Used for: Experimental Ale
Aroma: Exceptional aroma profile includes notes of citrus, tropical and pine
Substitutions: Unknown
Storage: Unknown
14.4-15.6% AA / 4.6-5.1% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
MM-Klar 5 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
American Ale II 1272 Wyeast Labs Flytande 74% 16°C - 22°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 16°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: All American Ales, Brown Ales, Barley Wine
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Clean, tart, nutty flavor. More fruity than Wyeast American Ale yeast.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 75 min 20 min Temperatur 18,00 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 18,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se