Thursdelight

Amerikansk lager (1 G / FADØL 2007)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
11,0 L 90 min 1.042 SG 1.012 SG 13 3,9% 389 5 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
13 3,9% 389 5 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) UK 1,40 kg 63,6% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 60,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Pilsner base malt

Maize, Flaked (Thomas Fawcett) 0,40 kg 18,2% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 8,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 6,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Unmalted corn flaked for use in a single step infusion mash. Used primarily to add fermentables without substantially changing body. Use in light bodied ales and lagers.

Rice, Flaked 0,40 kg 18,2% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 25%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Used to add fermentables without increasing body or flavor.
Produces a milder, less grainy tasting beer.
Examples: American lagers, Bohemian lagers, Pilsners

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertau 10 gr 60 min Kok Pellets 4,50% 11,2 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 11,2
gr/L: 0,9
4.1 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Hallertau 10 gr 5 min Kok Pellets 4,50% 2,2 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 2,2
gr/L: 0,9
4.1 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Protafloc 0 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Klarning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Workhorse Beer Yeast M10 Mangrove Jack's Torr 72% 15°C - 32°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 72%
Temperatur: 15°C - 32°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Suitable for many lagers and ales - including high gravity beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Workhorse Beer yeast is a true all rounder, suitable for a myriad of beer styles at extremely high gravities and different brewing temperatures. From Baltic porter to ambient temperature fermented lagers, this top-fermenting strain has such a clean
flavor and aroma profile that it is suitable for almost every application. It is a robust strain with rapid and reliable fermentation performance, good attenuation properties, and ideally suited to making cask or bottle conditioned beers. This highly versatile strain also has very good ethanol tolerance up to 9% ABV and excellent temperature tolerance up to 90°F (32°C).

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 51°C 20 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Försockringsrast 1 61°C 25 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Försockringsrast 2 71°C 20 min 9 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 9 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 20 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se