Haleoween

Frukt, bär och grönsaksöl (11 A / SHBF 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.051 SG 1.014 SG 30 4,8% 510 35 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
30 4,8% 510 35 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Fruit - Pumpkin Canned 0,45 kg 8,5% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 0,00%
Utbyte: 10%
Potential: 1.005 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Leverantör: Libby's

Libby's Canned Pumpkin

Havreskal 0,32 kg 6,0% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 0%
Potential: 1.000 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Leverantör: Humlegården

Havreskal används för att undvika stopp vid lakningen när man brygger med mycket omältade råvaror eller mycket vetemalt. Kan användas istället för risskal ("rice hulls") för detta syfte.

Havreskal har minimal påverkan på smak eller färg i ölet.

Rekommenderad dosering: 50 gram havreskal per kg malt.

Behöver ej krossas.

Pale Ale 3,96 kg 74,5% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl.

Caramel Malt - 80L 6-Row (Briess) 0,28 kg 5,2% Malt 158 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 158 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Pronounced Caramel, Slight Burnt Sugar, Raisniny, Prune
Red to Deep Red
3-15% in Amber and Red beers.
10-15% in Bock beers.
7-15% in Dark beers.
10-15% in Porter and Stout.

Special B Malt 0,28 kg 5,2% Malt 355 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 355 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma.

Roasted Barley (Thomas Fawcett) 0,03 kg 0,6% Malt 1200 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1200 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Perle 15 gr 75 min Kok Pellets 8,00% 17,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,00%
IBU: 17,5
gr/L: 0,8
6.7 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 4,75%
HSI: 25,00%
Ursprung: Germany

Perle has a spciy character, and the aroma is moderate and pleasing. Commonly compared to Hallertau Mittlefruh.
Used for: German ales, lagers, Plisner, Alt, Maisbier, Dunkle, Kolsch
Aroma: Delicate floral and fruity tones
Substitutes: Northern Brewer, Perle (U.S.), Hallertau Mittelfruh, Hallertau Aroma
Storage: Good
6-10% AA / 2.5-5% Beta

Northern Brewer 12 gr 30 min Kok Pellets 8,50% 11,0 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 11,0
gr/L: 0,7
5.7 mg/L AA
3,6 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Rostade Pumpafrön 200 gr 60 min Ört Mäskning

Typ: Ört
Användning: Mäskning

MM-Klar 5 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket.

Ingefära, mald 5 gr 10 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok
Används till: Holiday Beer

Adds distinctive ginger flavor for Ginger Ales, Holiday Beers. Fresh grated ginger root from the grocer is best. As little as 1/2 ounce per 5 gallons is noticable, but up to 4 oz can be used for ginger ales.

Muskot, mald 10 gr 10 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok
Används till: Boil

Kanel, mald 5 gr 10 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok
Används till: Holiday Beer

Used to add cinnamon flavor to holiday beers. Goes well with ginger, honey and orange flavors. Add one stick 5 minutes from the end of the boil.

Kryddnejlika, mald 5 gr 10 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Kryddpeppar 5 gr 10 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Rostade Pumpafrön 250 gr 14 dgr Ört Sekundärjäsning

Typ: Ört
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
SafBrew Ale S-33 DCL/Fermentis Torr 73% 18°C - 22°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 18°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Most ales.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

General purpose ale yeast, widely used. Very consistent, clean finish. High attenuation and good flavor profile.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 68°C 60 min 40 min Temperatur 19,00 L

Höjningstid: 40 min
Typ: Temperatur
Vatten: 19,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se