#Swebeer

Imperial Stout (13 F / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
180,0 L 60 min 1.121 SG 1.038 SG 84 11% 427 104 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
84 11% 427 104 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
(it) MALTO CHÂTEAU PALE ALE 30,00 kg 35,3% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 250,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: belga
Leverantör: Castle Malting

Parametri:
Malto di base leggermente colorato. Essicazione fino a 90 - 95°C.

Caratteristiche:
Il malto Château Pale Ale è generalmente utilizzato come malto di base o nella combinazione con il malto Château Pilsen al fine di ottenere un sapore di malto più intenso ed una colorazione complementare. Di un colore più scuro, questo malto può dare una sfumatura dorata al colore del mosto. Per produrre delle birre ambrate ed amare, viene utilizzato con dei lieviti potenti. Essiccato per un periodo più lungo, è meglio trattato, e porta un sapore più accentuato del malto Château Pilsen Gli enzimi del malto Château Pale Ale sopportano l’utilizzo di malti speciali non-enzimatici.

Uso:
Birre tipo Pale Ale, amare, la maggior parte delle birre inglesi tradizionali. Fino a 100 % di miscela.

Color mosto: 7.0-10.0 EBC/ 3.2-4.3 Lovibond

Parametri:
Umidità. % 4.5
Estratto (secco) % 80.0
Estratto della differenza della regolazione fine % 1.0-2.5
Color mosto EBC(Lov.) 7.0 (3.2)-10.0 (4.3)
Proteine totali % 11.5
Proteina solubile % 4.0-4.6
Indice Kolbach % 38.0-45.0
Viscosità cp 1.6
Potenza diastatica WK 250
Friabilità % 80.0
NDMA ppb 2.5

Oats, Flaked 10,00 kg 11,8% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Roasted Barley 6,00 kg 7,1% Malt 1100 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1100 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 55%
Potential: 1.025 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Roasted at high temperature to create a burnt, grainy, coffee like flavor.
Imparts a red to deep brown color to beer, and very strong roasted flavor.
Use 2-4% in Brown ales to add a nutty flavor, or 3-10% in Porters and Stouts for coffee flavor.

Cara Plus 10 5,00 kg 5,9% Malt 10 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 10 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 7,50%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Smoked Malt (Weyermann) 5,00 kg 5,9% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 2,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,6%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Smoked flavor and aroma base malt. Used in smoked ales, lagers and wheat beers, primarily German styles.

Chocolate Wheat Malt 4,00 kg 4,7% Malt 788 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 788 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 71%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Intensifies aroma and color in top-fermented beers such as dark wheat beers.

Maltax 10 25,00 kg 29,4% Sirap 10 EBC
 

Typ: Sirap
Färg: 10 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 0,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 6,0%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Senson

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Admiral 500 gr 60 min Kok Pellets 14,75% 54,9 2,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 14,75%
IBU: 54,9
gr/L: 2,8
41.0 mg/L AA
260,1 AAU
Beta: 5,60%
HSI: 15,00%
Ursprung: Storbritannien

Bittering hops derived from Wye Challenger. Good high-alpha bittering hops.
Used for: Ales
Aroma: Primarily for bittering
Substitutes: Target, Northdown, Challenger

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Salt 22,47 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Gypsum (Calcium Sulfate) 3,13 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Calcium Chloride 0,44 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Protafloc 5 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Aids in clearing yeast and chill haze. Easy to use tablet form.

Yeast Nutrient 18 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Abbaye Belgian Reused - Lallemand/Danstar Torr 72% 17°C - 22°C

Labb: Lallemand/Danstar
Labb: Lallemand/Danstar
Form: Torr
Förjäsbarhet: 72%
Temperatur: 17°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Bäst till: Belgian Ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Complex aroma and flavors may include peppery, fruity, banana,
clovy, alcoholic, sweet and fruity. Does not display undesirable odors
when properly handled.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 69°C 45 min 2 min Infusion 156,48 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 156,48 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se