Saison Schulze
Saison (9 H / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.066 SG | 1.014 SG | 34 | 6,8% | 0 |
14 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
34 | 6,8% | 0 |
14 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 4,40 kg | 86,3% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Caravienne Malt | 0,17 kg | 3,3% | Malt |
43 EBC
|
|
Typ:
Malt Light Belgian crystal malt. Used in light Trappist and Abbey style Belgian ales. |
|||||
Caramunich I (Weyermann) | 0,10 kg | 2,0% | Malt |
100 EBC
|
|
Typ:
Malt German crystal malt. Adds maltiness, flavor, color and aroma. |
|||||
Candi Sugar, Clear | 0,43 kg | 8,4% | Socker |
1 EBC
|
|
Typ:
Socker Crystalized Candi Sugar (Sucrose) used in many Belgian Tripels, Dubbels, and holiday ales. Adds head retention and sweet aroma to beer. Darker variants also add color. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fuggle | 46 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,75% | 26,7 | 2,6 | |
Användning: Kok US-grown version of the classic English aroma hop.
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 12 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 3,6 | 0,7 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 7 gr | 5 min | Kok | Pellets | 5,00% | 0,9 | 0,4 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Epsom Salt (MgSO4) | 1,30 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Calcium Chloride | 0,60 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 0,30 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
MM-Klar | 5 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
Orange Peel, Bitter | 15 gr | 15 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda Made from the Curaco Orange Peel, peels are green-gray in color. Used to add a distinctive flavor to Belgian Wits and White beers. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Saison I Ale | WLP565 | White Labs | Flytande | 70% | 20°C - 24°C | |
Labb: White Labs Saison yeast from Wallonia. Earthy, spicy and peppery notes. Slightly sweet. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 90 min | 20 min | Temperatur | 11,55 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |