Hittekatt

IPA (5 C / SHBF 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.056 SG 1.009 SG 84 6,2% 526 22 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
84 6,2% 526 22 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale 4,25 kg 92,7% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl.

Carahell (Weyermann) 0,28 kg 6,1% Malt 26 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 26 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,70%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Light colored caramel malt. Adds body, color and aroma. Use up to 30% in low alcohol beers

Crystal 400 (Dark Crystal) 0,05 kg 1,2% Malt 450 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 450 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: UK
Leverantör: Crisp

Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Klicka för större bild

Artikelnummer: 53201
En mycket mörk karamellmalt. Crystal malt genomgår en speciell sorts torkningsprocess där grönmalten bakas i försockringstemperatur innan temperaturen snabbt höjs och malten torkas. Resultatet blir en karamellisering av maltkornet. Dark Crystal Malt ger en stor knäckig, lätt rostad smak med inslag av torkad frukt.

Färg: 420 – 480 °EBC (158 – 181 °Lovibond).
Läs mer: specifikationer

Tillverkare: Crisp

http://shop.humle.se/malt/crisp/dark-crystal-malt/dark-crystal-malt-hel-1-kg

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Eureka! 3 gr 60 min Kok Pellets 18,00% 6,0 0,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 18,00%
IBU: 6,0
gr/L: 0,1
2.5 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Offspring of Apollo and Merkur. Similar to Simcoe. Dual purpose. Good for dry hoping.

Aroma: Herbal, pine, mint, grapefruit rind, tangerine

Eureka! 25 gr 10 min Kok Pellets 18,00% 21,8 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 18,00%
IBU: 21,8
gr/L: 1,4
25.0 mg/L AA
15,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Offspring of Apollo and Merkur. Similar to Simcoe. Dual purpose. Good for dry hoping.

Aroma: Herbal, pine, mint, grapefruit rind, tangerine

Eureka! 70 gr 20 min Whirlpool Pellets 18,00% 51,0 3,9

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 18,00%
IBU: 51,0
gr/L: 3,9
70.0 mg/L AA
44,4 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Offspring of Apollo and Merkur. Similar to Simcoe. Dual purpose. Good for dry hoping.

Aroma: Herbal, pine, mint, grapefruit rind, tangerine

Eureka! 100 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 18,00% 0,0 5,6

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 18,00%
IBU: 0,0
gr/L: 5,6
100.0 mg/L AA
63,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Offspring of Apollo and Merkur. Similar to Simcoe. Dual purpose. Good for dry hoping.

Aroma: Herbal, pine, mint, grapefruit rind, tangerine

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Gypsum (Calcium Sulfate) 2,57 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Epsom Salt (MgSO4) 2,45 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Salt 1,01 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

MM-Klar 5 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 75 min 20 min Temperatur 16,33 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 16,33 L

Utmäskning 78°C 10 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se