Gentlemens Dry Stout

Dry Stout (13 A / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 75 min 0.000 SG 0.000 SG 0 0,0% 39 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
0 0,0% 39 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter 3,00 kg 64,5% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 80%

Flaked Barley 1,15 kg 24,7% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 78%

Barley (Roasted) 0,50 kg 10,8% Malt 500 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 500 EBC  
Utbyte: 59%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Goldings (Kent) 68 gr 60 min Kok Pellets 5,00% 0,0 3,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 0,0
gr/L: 3,4
17.0 mg/L AA
12,0 AAU
Kan ersättas med: Fuggle, Progress, First Gold

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
MM klar 5 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Lactic Acid 6,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Bikarbonat NaHCO3 2,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride 2,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Bikarbonat NaHCO3 1,00 gr 60 min Vattenjustering Kok

Typ: Vattenjustering
Användning: Kok

Calcium Chloride 1,00 gr 60 min Vattenjustering Kok

Typ: Vattenjustering
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Nottingham Ale Nottingham Danstar Torr 78% 14°C - 21°C

Labb: Danstar
Labb: Danstar
Form: Torr
Förjäsbarhet: 78%
Temperatur: 14°C - 21°C
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Strike 64°C 60 min 0 min Infusion 11,36 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,36 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se