Münchener Dunkel Pils
Munich Dunkel (4 B / BJCP)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 20,0 L | 75 min | 1.050 SG | 1.010 SG | 27 | 5,3% |
18 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 27 | 5,3% |
18 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Munich (Light) | 2,50 kg | 50,5% | Malt |
10 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Pilsner Malt | 2,00 kg | 40,4% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Biscuit | 0,25 kg | 5,1% | Malt |
25 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Crystal 80L | 0,20 kg | 4,0% | Malt |
80 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Northern Brewer | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 9,50% | 24,1 | 1,0 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Northern Brewer | 5 gr | 15 min | Kok | Pellets | 9,50% | 3,0 | 0,3 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Hallertauer | 30 gr | 0 min | Whirlpool | Pellets | 4,20% | 0,0 | 1,5 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Wort Chiller | 1 kg | 15 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt |
||||||
| Lactic Acid | 7,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Calcium Chloride | 6,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Epsom Salt MgSo4 | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| MM klar | 5 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Saflager S-189 | S-189 | Fermentis | Torr | 79% | 12°C - 15°C | |
|
Labb: Fermentis |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Strike | 65°C | 60 min | 0 min | Infusion | 11,36 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||