Münchener Dunkel Pils
Munich Dunkel (4 B / BJCP)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 75 min | 1.050 SG | 1.010 SG | 27 | 5,3% |
18 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
27 | 5,3% |
18 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Munich (Light) | 2,50 kg | 50,5% | Malt |
10 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Pilsner Malt | 2,00 kg | 40,4% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Biscuit | 0,25 kg | 5,1% | Malt |
25 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Crystal 80L | 0,20 kg | 4,0% | Malt |
80 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Northern Brewer | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 9,50% | 24,1 | 1,0 | |
Användning: Kok |
||||||||
Northern Brewer | 5 gr | 15 min | Kok | Pellets | 9,50% | 3,0 | 0,3 | |
Användning: Kok |
||||||||
Hallertauer | 30 gr | 0 min | Whirlpool | Pellets | 4,20% | 0,0 | 1,5 | |
Användning: Whirlpool |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Wort Chiller | 1 kg | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Lactic Acid | 7,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Calcium Chloride | 6,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Epsom Salt MgSo4 | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
MM klar | 5 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Saflager S-189 | S-189 | Fermentis | Torr | 79% | 12°C - 15°C | |
Labb: Fermentis |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Strike | 65°C | 60 min | 0 min | Infusion | 11,36 L | |
Höjningstid: 0 min |