Herr nilsson
American Pale Ale (10 A / BJCP)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
50,0 L | 60 min | 1.047 SG | 1.012 SG | 40 | 4,6% | 153 |
10 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
40 | 4,6% | 153 |
10 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (2 Row) Ger | 6,00 kg | 52,2% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Munich Malt | 5,00 kg | 43,5% | Malt |
9 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Weyermann Carabelge | 0,50 kg | 4,3% | Malt |
14 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tomahawk | 30 gr | 60 min | Kok | Pellets | 17,50% | 27,4 | 0,6 | |
Användning: Kok |
||||||||
Citra | 30 gr | 20 min | Kok | Pellets | 13,10% | 12,4 | 0,6 | |
Användning: Kok |
||||||||
Cascade | 30 gr | 5 min | Kok | Pellets | 7,00% | 2,2 | 0,6 | |
Användning: Kok |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Irish Moss | 0 gr | Klarning | Kok | |||
Typ: Klarning |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
U.s. West coast | M44 | Mangrove Jack's | Torr | 70% | 50°C - 75°C | |
Labb: Mangrove Jack's |
||||||
Nottingham | Danstar | Torr | 75% | 57°C - 70°C | ||
Labb: Danstar |
||||||
Safale US-05 | US-05 | Fermentis | Torr | 75% | 59°C - 75°C | |
Labb: Fermentis |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
standard | 63°C | 60 min | 60 min | TEMPERATURE | 0,00 L | |
Höjningstid: 60 min |
||||||
standard | 78°C | 5 min | 20 min | TEMPERATURE | 0,00 L | |
Höjningstid: 20 min |