Herr nilsson
American Pale Ale (10 A / BJCP)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 50,0 L | 60 min | 1.047 SG | 1.012 SG | 40 | 4,6% | 153 |
10 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 40 | 4,6% | 153 |
10 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pilsner (2 Row) Ger | 6,00 kg | 52,2% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Munich Malt | 5,00 kg | 43,5% | Malt |
9 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Weyermann Carabelge | 0,50 kg | 4,3% | Malt |
14 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Tomahawk | 30 gr | 60 min | Kok | Pellets | 17,50% | 27,4 | 0,6 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Citra | 30 gr | 20 min | Kok | Pellets | 13,10% | 12,4 | 0,6 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Cascade | 30 gr | 5 min | Kok | Pellets | 7,00% | 2,2 | 0,6 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Irish Moss | 0 gr | Klarning | Kok | |||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| U.s. West coast | M44 | Mangrove Jack's | Torr | 70% | 50°C - 75°C | |
|
Labb: Mangrove Jack's |
||||||
| Nottingham | Danstar | Torr | 75% | 57°C - 70°C | ||
|
Labb: Danstar |
||||||
| Safale US-05 | US-05 | Fermentis | Torr | 75% | 59°C - 75°C | |
|
Labb: Fermentis |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| standard | 63°C | 60 min | 60 min | TEMPERATURE | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 60 min |
||||||
| standard | 78°C | 5 min | 20 min | TEMPERATURE | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 20 min |
||||||