Burning Savanna
Brittisk brown ale (3 E / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.049 SG | 1.011 SG | 23 | 5,0% | 0 |
43 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
23 | 5,0% | 0 |
43 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 2,76 kg | 69,5% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Caramunich I (Weyermann) | 0,40 kg | 10,1% | Malt |
100 EBC
|
|
Typ:
Malt German crystal malt. Adds maltiness, flavor, color and aroma. |
|||||
Crystal 150 | 0,40 kg | 10,1% | Malt |
170 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär. |
|||||
Crystal 400 (Dark Crystal) | 0,14 kg | 3,5% | Malt |
450 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Färg: 420 – 480 °EBC (158 – 181 °Lovibond).
Tillverkare: Crisp http://shop.humle.se/malt/crisp/dark-crystal-malt/dark-crystal-malt-hel-1-kg |
|||||
Biscuit (Dingemans) | 0,10 kg | 2,5% | Malt |
44 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Oats, Flaked | 0,10 kg | 2,5% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,07 kg | 1,7% | Malt |
1200 EBC
|
|
Typ:
Malt Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Northern Brewer | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 8,50% | 12,1 | 0,6 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 15 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 5,3 | 0,8 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 15 gr | 15 min | Kok | Pellets | 4,00% | 4,2 | 0,8 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Baking Soda | 4,08 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Salt | 2,60 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 2,16 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Chalk | 0,08 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Windsor Yeast | - | Lallemand | Torr | 75% | 17°C - 22°C | |
Labb: Lallemand Clean, well balanced finish. Yeast produces an estery ale with a slighly fresh yeast flavor. Not as quick as the Nottingham. Some bannana aroma. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 11,41 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |