Wh(e)at?!

American Wheat Beer (1 D / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 70 min 1.067 SG 1.011 SG 32 7,3% 632 15 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
32 7,3% 632 15 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 3,00 kg 50,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Pale Malt (Weyermann) 2,50 kg 41,7% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Carared 0,50 kg 8,3% Malt 39 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 39 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Pekko 17 gr 70 min Kok Pellets 15,00% 24,9 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 24,9
gr/L: 0,7
11.1 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Any style that coud incorporate Saaz could use Pekko.

Aroma: Floral, mint, herbal, citrus

Pekko 27 gr 5 min Kok Pellets 15,00% 7,8 1,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 7,8
gr/L: 1,2
17.9 mg/L AA
14,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Any style that coud incorporate Saaz could use Pekko.

Aroma: Floral, mint, herbal, citrus

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
American Wheat Ale 1010 Wyeast Labs Flytande 76% 14°C - 23°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 76%
Temperatur: 14°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Bäst till: American Wheat, Berlin Weiss, Hefeweizen
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Dry, Crisp, tart beer in the American Hefeweizen style. Low flocculation aids in producing desired chill haze.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 75 min 15 min Infusion 15,65 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 15,65 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se