Flemish Red #1

Flanders Red Ale (17 B / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
22,0 L 60 min 1.055 SG 1.009 SG 7 6,1% 465 27 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
7 6,1% 465 27 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Vienna 3,00 kg 33,1% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Carared (Weyermann) 1,00 kg 11,0% Malt 47 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 47 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,20%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 25%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Medium crystal malt, adds a body and reddish color. Red ales and lagers, Scottish ales. Full body and aroma, deep red colour

Wheat Malt, Ger 0,50 kg 5,5% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 84%
Potential: 1.039 SG
Enzymatisk aktivitet: 95,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 60%
Protein: 12,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Malted wheat base for use in all wheat styles

Wheat, Unmalted (Rahr) 0,32 kg 3,6% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 12,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: U.S.
Leverantör: Rahr

This is raw wheat kernels that haven't been malted - perfect for some traditional styles like Wit and Lambic. It adds a ton of mouthfeel and provides a very cloudy finished beer in a Wit or Hefeweizen. A multi-step or decoction mash is recommended, as the wheat has no diastatic power on its own.

Caraaroma (Weyermann) 0,25 kg 2,8% Malt 351 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 351 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 3,60%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Very dark caramel malt with aromatic properties. Adds deep red color and aroma. Amber ales, dark lagers, bocks. Substitute for "Belgian Special B" or 120L caramel malts.

Fruit - Cherry Regular 4,00 kg 44,1% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 0,00%
Utbyte: 10%
Potential: 1.005 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Använd efter kokning: Ja

http://www.plantsfood.com/brixvalue.htm Med/Hi Crossover values used. For the best accuracy measure the Brix (Refractometer) of the fruit used and place that value in the Yield field.
There is No reliable source for color.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Pacific Jade 7 gr 60 min Vörthumling Pellets 8,80% 7,5 0,3

Användning: Vörthumling
Form: Pellets
Alfa: 8,80%
IBU: 7,5
gr/L: 0,3
2.8 mg/L AA
2,2 AAU
Beta: 7,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: New Zealand

High alpha bittering hops that delivers a bold herbal infusion of fresh citrus with some black pepper flavor. Citrus aroma and flavor tempers ales and may be used as a finishing hops.
Used for: Ales, lagers
Substitutes: N/A

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Roselare Belgian Blend 3763 Wyeast Labs Flytande 80% 13°C - 27°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 80%
Temperatur: 13°C - 27°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Belgian sour brown and red beers.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Culture of Saccharomyces, Brettonomyces and Lactic Acid Bacteria. Complex aromas and flavors. May be used for primary fermentation. Primarily for sour brown and red Belgian styles.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 75 min 2 min Infusion 13,24 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 13,24 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se