ADHA Saison

Saison (16 C / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
22,0 L 60 min 1.046 SG 1.008 SG 29 5,1% 427 12 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
29 5,1% 427 12 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 4,00 kg 88,9% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,20%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,9%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt.

Biscuit Malt 0,50 kg 11,1% Malt 45 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 45 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 6,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 10,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgian

Use for English ales, brown ales and porters.
Adds a biscuit like flavor and aroma.
Can be used as a substitute for toasted malt.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Pacific Gem 5 gr 60 min Kok Pellets 15,00% 9,0 0,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 9,0
gr/L: 0,2
3.4 mg/L AA
2,6 AAU
Beta: 8,20%
HSI: 10,00%
Ursprung: New Zealand

High alpha smoothcone cross developed at DSIR in 1987.
Used for: Bittering - produces a cask-oak woody flavor.
Aroma: Pleasant - some blackberry aroma.
Substitutes: Bullion

ADHA 529 30 gr 15 min Kok Pellets 10,60% 18,9 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,60%
IBU: 18,9
gr/L: 1,4
14.5 mg/L AA
11,2 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: USA

ADHA 529 30 gr 0 min Kok Pellets 10,60% 0,0 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,60%
IBU: 0,0
gr/L: 1,4
14.5 mg/L AA
11,2 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: USA

ADHA 529 27 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 10,60% 0,0 1,2

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 10,60%
IBU: 0,0
gr/L: 1,2
13.0 mg/L AA
10,1 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: USA

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belle Saison - Lallemand/Danstar Torr 77% 15°C - 35°C

Labb: Lallemand/Danstar
Labb: Lallemand/Danstar
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 35°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: Saison, Bière de Garde, Belgian style beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Belle Saison produces esters and phenols, which results in beers with fruity, peppery
and spicy flavors and aromas. Belle Saison is suitable for primary fermentation for beers up to 14% ABV. The yeast would require extra nutrition above that level of alcohol such as an addition of 1g/hL of Servomyces.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 75 min 2 min Infusion 11,74 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,74 L

Utmäskning 76°C 10 min 2 min Infusion 7,51 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 7,51 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se