Badland
American Brown Ale (19 C / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
78,0 L | 60 min | 1.059 SG | 1.015 SG | 29 | 5,8% | 576 |
44 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
29 | 5,8% | 576 |
44 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 15,00 kg | 81,1% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Sorten Maris Otter är framodlad av Dr GDH Bell i Cambridge genom att korsa Proctor och Pioneer korn. Maris Otter har odlats för mältning mer än 45 år och dess stamtavla och meriter, levererar år efter år en konsekvent, bearbetbar och smakrik malt. Maris Otter anses vara Pale Ale maltens Rolls Royce. |
|||||
Crystal 200 | 3,00 kg | 16,2% | Malt |
220 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystal Malts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystal Malts en starkare kola och nötliknande karaktär. |
|||||
Chocolate Malt (Thomas Fawcett) | 0,50 kg | 2,7% | Malt |
1001 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark chocolate malt from the UK. Adds strong coffee flavor to your beer. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings (EKG) | 50 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,00% | 7,5 | 0,6 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Centennial | 30 gr | 60 min | Kok | Kottar | 10,00% | 8,2 | 0,4 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 100 gr | 20 min | Kok | Pellets | 5,00% | 9,1 | 1,3 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 150 gr | 5 min | Kok | Pellets | 5,00% | 4,5 | 1,9 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Salt | 11,47 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 4,23 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 3,08 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Protafloc | 0 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafAle English Ale | S-04 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 67°C | 60 min | 2 min | Infusion | 48,25 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |