Tjärnöl
Imperial stout (8 D / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.079 SG | 1.019 SG | 46 | 7,8% | 547 |
106 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
46 | 7,8% | 547 |
106 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 4,00 kg | 64,2% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Café (Castle) | 0,50 kg | 8,0% | Malt |
500 EBC
|
|
Typ:
Malt Ger en nötig och "lätt att nå kaffesmak och arom" till ditt öl, ger en "kaffe touch" i stout och porter. Ger en mjuk känsla i munnen och skapar komplexitet till mörk ale, ger en smak av nyrostat kaffe.Rekommenderad maxgiva: 10% |
|||||
Chocolate Malt (Thomas Fawcett) | 0,50 kg | 8,0% | Malt |
1001 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark chocolate malt from the UK. Adds strong coffee flavor to your beer. |
|||||
Cara Plus 200 | 0,25 kg | 4,0% | Malt |
220 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Oats, Flaked | 0,25 kg | 4,0% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
Torvrökt malt | 0,20 kg | 3,2% | Malt |
300 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Special B Malt | 0,18 kg | 2,9% | Malt |
355 EBC
|
|
Typ:
Malt Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma. |
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,10 kg | 1,6% | Malt |
1200 EBC
|
|
Typ:
Malt Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts. |
|||||
Corn Sugar (Dextrose) | 0,25 kg | 4,0% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Widely used for bottling at rate of approx 2/3 cup per 5 gallons of beer |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Cascade | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,50% | 11,9 | 1,1 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Centennial | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 21,7 | 1,1 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Cascade | 25 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,50% | 7,4 | 1,4 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Centennial | 25 gr | 0 min | Kok | Pellets | 10,00% | 0,0 | 1,4 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
Hjortron | 2 kg | 0 min | Smak | Kok | ||
Typ: Smak |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafAle English Ale | S-04 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 68°C | 45 min | 20 min | Infusion | 19,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |