Vetebira

Weizen/Weissbier (15 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
21,0 L 60 min 1.055 SG 1.017 SG 12 5,0% 427 14 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
12 5,0% 427 14 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, (Crisp) 3,00 kg 58,1% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 50%
Protein: 11,7%
Ursprung: UK

Pale Malt (2 Row) UK 2,00 kg 38,8% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Caramunich Malt 0,16 kg 3,1% Malt 110 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 110 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: Belgium

Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertauer Mittelfrueh 20 gr 60 min Kok Pellets 4,00% 9,2 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,00%
IBU: 9,2
gr/L: 1,0
3.8 mg/L AA
2,8 AAU
Beta: 4,60%
HSI: 45,00%
Ursprung: Germany

Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship

Hallertauer Mittelfrueh 10 gr 5 min Kok Pellets 4,00% 0,9 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,00%
IBU: 0,9
gr/L: 0,5
1.9 mg/L AA
1,4 AAU
Beta: 4,60%
HSI: 45,00%
Ursprung: Germany

Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Yeast Nutrient 2 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safbrew Wheat WB-06 DCL/Fermentis Torr 75% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Vete
Flockulering: Medium
Bäst till: Wheat beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A specialty yeast for wheat beer fermentation. The yeast produces a subtle estery and phenlol flavor typical of wheat beers.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Mash in 38°C 0 min 0 min Infusion 13,93 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 13,93 L

Ferualic Acid Rest 44°C 20 min 4 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Protein rest 50°C 15 min 4 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Beta-Amylase 62°C 30 min 4 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Alpha-Amylase 70°C 30 min 4 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 5 min 4 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se