Vetebira
Weizen/Weissbier (15 A / BJCP 2008)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 21,0 L | 60 min | 1.055 SG | 1.017 SG | 12 | 5,0% | 427 |
14 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 12 | 5,0% | 427 |
14 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Wheat Malt, (Crisp) | 3,00 kg | 58,1% | Malt |
4 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Pale Malt (2 Row) UK | 2,00 kg | 38,8% | Malt |
6 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Base malt for all English beer styles
|
|||||
| Caramunich Malt | 0,16 kg | 3,1% | Malt |
110 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks. |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Hallertauer Mittelfrueh | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,00% | 9,2 | 1,0 | |
|
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
||||||||
| Hallertauer Mittelfrueh | 10 gr | 5 min | Kok | Pellets | 4,00% | 0,9 | 0,5 | |
|
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Yeast Nutrient | 2 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Safbrew Wheat | WB-06 | DCL/Fermentis | Torr | 75% | 15°C - 24°C | |
|
Labb: DCL/Fermentis A specialty yeast for wheat beer fermentation. The yeast produces a subtle estery and phenlol flavor typical of wheat beers. |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Mash in | 38°C | 0 min | 0 min | Infusion | 13,93 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
| Ferualic Acid Rest | 44°C | 20 min | 4 min | Infusion | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Protein rest | 50°C | 15 min | 4 min | Infusion | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Beta-Amylase | 62°C | 30 min | 4 min | Infusion | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Alpha-Amylase | 70°C | 30 min | 4 min | Infusion | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Utmäskning | 76°C | 5 min | 4 min | Infusion | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||