Smash Olicana

American IPA (14 B / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
10,0 L 60 min 1.062 SG 1.015 SG 59 6,2% 427 12 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
59 6,2% 427 12 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt, Maris Otter 2,60 kg 100,0% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Maris Otter

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Olicana 20 gr 60 min Kok Kottar 7,90% 32,7 2,0

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 7,90%
IBU: 32,7
gr/L: 2,0
15.8 mg/L AA
5,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Storbritannien

Olicana 15 gr 20 min Kok Kottar 7,90% 14,9 1,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 7,90%
IBU: 14,9
gr/L: 1,5
11.8 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Storbritannien

Olicana 20 gr 5 min Kok Pellets 7,90% 7,2 2,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,90%
IBU: 7,2
gr/L: 2,0
15.8 mg/L AA
5,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Storbritannien

Olicana 16 gr 20 min Whirlpool Pellets 7,90% 8,7 1,6

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 7,90%
IBU: 8,7
gr/L: 1,6
12.6 mg/L AA
4,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Storbritannien

Olicana 50 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 7,90% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 7,90%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
39.5 mg/L AA
13,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: Storbritannien

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
US West Coast Yeast M44 Mangrove Jack's Torr 73% 15°C - 23°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 15°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ales, high alcohol beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

With the craft beer movement being lead by the USA, there has been a demand for a yeast strain which emphasizes the expressive flavors of the unique ingredients used.
U.S. West Coast Yeast is a high attenuating, top-fermenting strain that ferments with almost completely neutral attributes across a wide range of wort strengths and temperature ranges. It produces a moderately high acidity which allows the tangy citrus hop aromas to really punch through, while also enhancing toasted and dark malt characters. If you plan to use a lot of expensive flavourful hops as the prominent feature of your beer, use this yeast.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 66°C 60 min 0 min Infusion 7,02 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 7,02 L

Utmäskning 75°C 10 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se