Syrén Saison

Saison (25 B / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
19,0 L 90 min 1.048 SG 1.009 SG 35 5,1% 414 6 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
35 5,1% 414 6 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 3,00 kg 75,0% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,20%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,9%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt.

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 1,00 kg 25,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Barbe Rouge 9 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 12,1 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 12,1
gr/L: 0,5
4.7 mg/L AA
3,1 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: France

Barbe Rouge is related to Strisselspalt and may be used for aroma or bittering.

Red fruit aromas with notes of strawberry, cherry and bubble gum

Barbe Rouge 9 gr 30 min Kok Pellets 10,00% 9,3 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 9,3
gr/L: 0,5
4.7 mg/L AA
3,1 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: France

Barbe Rouge is related to Strisselspalt and may be used for aroma or bittering.

Red fruit aromas with notes of strawberry, cherry and bubble gum

Barbe Rouge 9 gr 15 min Kok Pellets 10,00% 6,0 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 6,0
gr/L: 0,5
4.7 mg/L AA
3,1 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: France

Barbe Rouge is related to Strisselspalt and may be used for aroma or bittering.

Red fruit aromas with notes of strawberry, cherry and bubble gum

Barbe Rouge 15 gr 30 min Whirlpool Pellets 10,00% 7,8 0,8

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 7,8
gr/L: 0,8
7.8 mg/L AA
5,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: France

Barbe Rouge is related to Strisselspalt and may be used for aroma or bittering.

Red fruit aromas with notes of strawberry, cherry and bubble gum

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
PH 5.2 Stabilizer 14,84 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing.

Irish Moss 1 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belle Saison - Lallemand/Danstar Torr 77% 15°C - 35°C

Labb: Lallemand/Danstar
Labb: Lallemand/Danstar
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 35°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: Saison, Bière de Garde, Belgian style beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Belle Saison produces esters and phenols, which results in beers with fruity, peppery
and spicy flavors and aromas. Belle Saison is suitable for primary fermentation for beers up to 14% ABV. The yeast would require extra nutrition above that level of alcohol such as an addition of 1g/hL of Servomyces.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 65°C 60 min 2 min Infusion 12,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 12,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 2 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se