Derneö Bitterjävel

American Amber Ale (6 B / BJCP 1999)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 90 min 1.045 SG 1.012 SG 29 4,4% 427 19 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
29 4,4% 427 19 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 4,12 kg 90,0% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 9,4%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) 0,32 kg 7,0% Malt 118 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 118 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Caramel or crystal malt from Thomas Fawcett. Adds Toffee caramel flavor. Improves head retention and body.

Wheat, Torrified (Thomas Fawcett) 0,14 kg 3,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Unmalted wheat torrified for use in a single step infusion. Typically used for Wits and other wheats where raw unmalted wheat is called for.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Chinook 19 gr 60 min Kok Pellets 13,00% 28,7 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 28,7
gr/L: 0,8
10.8 mg/L AA
8,8 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Cascade 46 gr 0 min Whirlpool Pellets 5,50% 0,0 2,0

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 2,0
11.0 mg/L AA
8,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Whitbread Ale 1099 Wyeast Labs Flytande 70% 18°C - 24°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 70%
Temperatur: 18°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: Whitbread Ale, British Ales, Pales, Bitters
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Slightly more fruity and malty than Wyeast's British Ale. Clear and highly flocculant.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 75 min 2 min Infusion 11,95 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,95 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se