Snöwitkällan
Belgisk wit (6 D / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.047 SG | 1.011 SG | 20 | 4,8% | 0 |
7 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
20 | 4,8% | 0 |
7 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Oats (Flaked) | 0,40 kg | 10,3% | Adjunkt |
4 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
Pilsner (Weyermann) | 1,70 kg | 43,6% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Wheat, Flaked | 1,70 kg | 43,6% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Flaked wheat adds to increased body and foam retention
|
|||||
Munchner | 0,10 kg | 2,6% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Tillredningstemperaturer i intervallet 110 - 120 ° C ger malten en aromatisk, nötig karaktär. Den höga temperaturen leder till klart nedsatt enzymverksamhet jämfört med Pilsnermalt. Münchnermalt är idealisk malt för mörkt lageröl, festivalöl och bocköl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. Den minskade enzymverksamheten måste beaktas vid utformningen bryggreceptet. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrueh | 35 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,00% | 20,3 | 1,9 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Orange peel (Sweet) | 50 gr | 5 min | Smak | Kok | ||
Typ: Smak |
||||||
Coriander | 10 gr | 5 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Witbier | 3944 | Wyeast | Flytande | 74% | 17°C - 24°C | |
Labb: Wyeast |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 15 min | 20 min | Temperatur | 12,29 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockringsrast | 66°C | 90 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 8 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 8 min |