Sapalicious
Klassisk veteöl av sydtysk typ (6 B / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
19,0 L | 90 min | 1.046 SG | 1.011 SG | 12 | 4,6% | 380 |
10 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
12 | 4,6% | 380 |
10 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2,30 kg | 49,5% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
|||||
Maris Otter (Crisp) | 2,15 kg | 46,2% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Sorten Maris Otter är framodlad av Dr GDH Bell i Cambridge genom att korsa Proctor och Pioneer korn. Maris Otter har odlats för mältning mer än 45 år och dess stamtavla och meriter, levererar år efter år en konsekvent, bearbetbar och smakrik malt. Maris Otter anses vara Pale Ale maltens Rolls Royce. |
|||||
Munchner | 0,20 kg | 4,3% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Tillredningstemperaturer i intervallet 110 - 120 ° C ger malten en aromatisk, nötig karaktär. Den höga temperaturen leder till klart nedsatt enzymverksamhet jämfört med Pilsnermalt. Münchnermalt är idealisk malt för mörkt lageröl, festivalöl och bocköl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. Den minskade enzymverksamheten måste beaktas vid utformningen bryggreceptet. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrueh | 20 gr | 90 min | Kok | Pellets | 4,00% | 11,8 | 1,1 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Björksav | 40,00 stycken | 90 min | Smak | Kok | ||
Typ: Smak |
||||||
Protafloc | 1 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safbrew Wheat | WB-06 | DCL/Fermentis | Torr | 68% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis A specialty yeast for wheat beer fermentation. The yeast produces a subtle estery and phenlol flavor typical of wheat beers. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 30 min | 0 min | Temperatur | 11,50 L | |
Höjningstid: 0 min |
||||||
Försockringsrast | 64°C | 75 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |