Saddle Iron Lager
International Pale Lager (2 A / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
75,0 L | 75 min | 1.065 SG | 1.012 SG | 67 | 7,0% | 590 |
15 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
67 | 7,0% | 590 |
15 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 15,00 kg | 75,0% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Sorten Maris Otter är framodlad av Dr GDH Bell i Cambridge genom att korsa Proctor och Pioneer korn. Maris Otter har odlats för mältning mer än 45 år och dess stamtavla och meriter, levererar år efter år en konsekvent, bearbetbar och smakrik malt. Maris Otter anses vara Pale Ale maltens Rolls Royce. |
|||||
Munich I (Weyermann) | 2,00 kg | 10,0% | Malt |
14 EBC
|
|
Typ:
Malt Light Munich malt. May be used as a base for many German beer styles. Fest beers, bocks, ales. Enhances malty flavour and aroma |
|||||
Vienna | 2,00 kg | 10,0% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Caramalt (Thomas Fawcett) | 1,00 kg | 5,0% | Malt |
30 EBC
|
|
Typ:
Malt Made from green malt - imparts a light malt flavor and slight hue. Suitable for light ales, lagers. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Columbus (Tomahawk) | 80 gr | 60 min | Kok | Pellets | 14,00% | 33,1 | 1,1 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Columbus (Tomahawk) | 120 gr | 20 min | Kok | Pellets | 14,00% | 30,1 | 1,6 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Cascade | 100 gr | 5 min | Kok | Pellets | 5,50% | 3,2 | 1,3 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Cascade | 300 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 5,50% | 0,0 | 4,0 | |
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Gypsum (Calcium Sulfate) | 19,54 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 9,68 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 5,06 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Protafloc | 4 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Saflager Lager | W-34/70 | DCL/Fermentis | Torr | 75% | 9°C - 15°C | |
Labb: DCL/Fermentis A famous yeast strain from Weihenstephan Germany used worldwide in brewing. Their most popular strain for lagers. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 64°C | 75 min | 2 min | Infusion | 50,00 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |