Desert Lager
International Pale Lager (2 A / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10,0 L | 75 min | 1.026 SG | 1.005 SG | 78 | 2,7% | 324 |
6 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
78 | 2,7% | 324 |
6 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 0,85 kg | 81,0% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Sorten Maris Otter är framodlad av Dr GDH Bell i Cambridge genom att korsa Proctor och Pioneer korn. Maris Otter har odlats för mältning mer än 45 år och dess stamtavla och meriter, levererar år efter år en konsekvent, bearbetbar och smakrik malt. Maris Otter anses vara Pale Ale maltens Rolls Royce. |
|||||
Caramalt (Thomas Fawcett) | 0,10 kg | 9,5% | Malt |
30 EBC
|
|
Typ:
Malt Made from green malt - imparts a light malt flavor and slight hue. Suitable for light ales, lagers. |
|||||
Munich I (Weyermann) | 0,05 kg | 4,8% | Malt |
14 EBC
|
|
Typ:
Malt Light Munich malt. May be used as a base for many German beer styles. Fest beers, bocks, ales. Enhances malty flavour and aroma |
|||||
Vienna | 0,05 kg | 4,8% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Summit | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 17,00% | 80,3 | 1,5 | |
Användning: Kok High alpha variety bred by American Dwarf Hop Assoc. Can be grown commercially on a low trellis.
|
||||||||
Centennial | 10 gr | 20 min | Kok | Pellets | 10,00% | 19,1 | 1,0 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Centennial | 20 gr | 5 min | Kok | Pellets | 10,00% | 12,6 | 2,0 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Gypsum (Calcium Sulfate) | 2,61 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 1,29 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 0,67 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 1 gr | 3 dgr | Övrigt | Primärjäsning | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Saflager Lager | W-34/70 | DCL/Fermentis | Torr | 75% | 9°C - 15°C | |
Labb: DCL/Fermentis A famous yeast strain from Weihenstephan Germany used worldwide in brewing. Their most popular strain for lagers. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 64°C | 75 min | 2 min | Infusion | 2,63 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |