Desert Lager

International Pale Lager (2 A / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
10,0 L 75 min 1.026 SG 1.005 SG 78 2,7% 324 6 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
78 2,7% 324 6 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 0,85 kg 81,0% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: MaltMagnus.se

Sorten Maris Otter är framodlad av Dr GDH Bell i Cambridge genom att korsa Proctor och Pioneer korn. Maris Otter har odlats för mältning mer än 45 år och dess stamtavla och meriter, levererar år efter år en konsekvent, bearbetbar och smakrik malt. Maris Otter anses vara Pale Ale maltens Rolls Royce.

Caramalt (Thomas Fawcett) 0,10 kg 9,5% Malt 30 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 30 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 7,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Made from green malt - imparts a light malt flavor and slight hue. Suitable for light ales, lagers.

Munich I (Weyermann) 0,05 kg 4,8% Malt 14 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 14 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,30%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,6%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Light Munich malt. May be used as a base for many German beer styles. Fest beers, bocks, ales. Enhances malty flavour and aroma

Vienna 0,05 kg 4,8% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Summit 15 gr 60 min Kok Pellets 17,00% 80,3 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 80,3
gr/L: 1,5
25.5 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

High alpha variety bred by American Dwarf Hop Assoc. Can be grown commercially on a low trellis.
Aroma: Strong citrus, grapefruit notes.
Substitutes: Warrior, Millenium, Columbus, Tomahawk, Zeus

Centennial 10 gr 20 min Kok Pellets 10,00% 19,1 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 19,1
gr/L: 1,0
10.0 mg/L AA
3,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
Aroma: Floral, citrus aroma, spicy, clean bittering flavor
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Celebration Ale, Sierra Nevada Bigfoot

Centennial 20 gr 5 min Kok Pellets 10,00% 12,6 2,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 12,6
gr/L: 2,0
20.0 mg/L AA
7,1 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
Aroma: Floral, citrus aroma, spicy, clean bittering flavor
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Celebration Ale, Sierra Nevada Bigfoot

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Gypsum (Calcium Sulfate) 2,61 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Salt 1,29 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Epsom Salt (MgSO4) 0,67 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Protafloc 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Klarning

Yeast Nutrient 1 gr 3 dgr Övrigt Primärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Primärjäsning
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Saflager Lager W-34/70 DCL/Fermentis Torr 75% 9°C - 15°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 9°C - 15°C
Typ: Lager
Flockulering: Hög
Bäst till: European lagers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A famous yeast strain from Weihenstephan Germany used worldwide in brewing. Their most popular strain for lagers.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 75 min 2 min Infusion 2,63 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 2,63 L

Utmäskning 75°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se