Bronc Buster APA
American Pale Ale (18 B / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
78,0 L | 60 min | 1.057 SG | 1.013 SG | 46 | 5,8% | 543 |
11 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
46 | 5,8% | 543 |
11 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 15,00 kg | 85,0% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Sorten Maris Otter är framodlad av Dr GDH Bell i Cambridge genom att korsa Proctor och Pioneer korn. Maris Otter har odlats för mältning mer än 45 år och dess stamtavla och meriter, levererar år efter år en konsekvent, bearbetbar och smakrik malt. Maris Otter anses vara Pale Ale maltens Rolls Royce. |
|||||
Cara-Gold | 1,65 kg | 9,3% | Malt |
15 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Carapils (Briess) | 1,00 kg | 5,7% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Centennial | 50 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 15,3 | 0,6 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Cascade | 150 gr | 15 min | Kok | Kottar | 5,50% | 11,4 | 1,9 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Centennial | 50 gr | 15 min | Kok | Pellets | 10,00% | 7,6 | 0,6 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Cascade | 250 gr | 20 min | Whirlpool | Kottar | 5,50% | 11,6 | 3,2 | |
Användning: Whirlpool A hops with Northern Brewers Heritage
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Gypsum (Calcium Sulfate) | 63,87 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 36,82 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 1,44 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Protafloc | 0 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 7 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 67°C | 60 min | 2 min | Infusion | 46,03 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |