Second Brew

American IPA (21 A / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
22,0 L 60 min 1.061 SG 1.012 SG 62 6,4% 575 22 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
62 6,4% 575 22 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) Bel 5,00 kg 76,9% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 60,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Base malt for all beer styles
Higher potential yield than US, English equivalent pale ale malts

Pale Ale (2-row) 1,00 kg 15,4% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

2-row spring barley. High degree of modification. Malt flavour contributes specially to sweet and nutty notes.

Crystal 150 0,50 kg 7,7% Malt 170 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 170 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 21 gr 57 min Kok Pellets 14,00% 30,3 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 14,00%
IBU: 30,3
gr/L: 1,0
13.4 mg/L AA
10,4 AAU
Beta: 6,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

German Hallertauer hybrid, widely used in Germany
Used for: German ales and lagers
Aroma: Good aroma and stable spicy flavor
Substitutes: N/A

Cascade 52 gr 20 min Kok Pellets 5,50% 18,1 2,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 18,1
gr/L: 2,4
13.0 mg/L AA
10,1 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Cascade 47 gr 5 min Kok Pellets 5,50% 5,4 2,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 5,4
gr/L: 2,1
11.8 mg/L AA
9,1 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Centennial 37 gr 20 min Whirlpool Pellets 10,00% 11,7 1,7

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 11,7
gr/L: 1,7
16.8 mg/L AA
13,1 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Chinook 100 gr 10 dgr Torrhumling Pellets 13,00% 0,0 4,5

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 0,0
gr/L: 4,5
59.1 mg/L AA
45,9 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Magnum 65 gr 10 dgr Torrhumling Kottar 14,00% 0,0 3,0

Användning: Torrhumling
Form: Kottar
Alfa: 14,00%
IBU: 0,0
gr/L: 3,0
41.4 mg/L AA
32,1 AAU
Beta: 6,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

German Hallertauer hybrid, widely used in Germany
Used for: German ales and lagers
Aroma: Good aroma and stable spicy flavor
Substitutes: N/A

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
PH 5.2 Stabilizer 18,48 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing.

Irish Moss 15 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
American Ale II 1272 Wyeast Labs Flytande 74% 16°C - 22°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 16°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: All American Ales, Brown Ales, Barley Wine
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Clean, tart, nutty flavor. More fruity than Wyeast American Ale yeast.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 75 min 2 min Infusion 16,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 16,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se