The Loner IPA

American IPA (21 A / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 60 min 1.064 SG 1.011 SG 62 7,0% 595 18 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
62 7,0% 595 18 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) UK 5,00 kg 84,2% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Crystal 100 0,30 kg 5,0% Malt 110 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 110 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Munich 0,30 kg 5,0% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 80,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Wheat 0,30 kg 5,0% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 200,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 60%
Protein: 12,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Crystal 150 0,04 kg 0,7% Malt 170 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 170 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Summit 15 gr 60 min Kok Pellets 17,00% 28,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 28,5
gr/L: 0,8
12.8 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

High alpha variety bred by American Dwarf Hop Assoc. Can be grown commercially on a low trellis.
Aroma: Strong citrus, grapefruit notes.
Substitutes: Warrior, Millenium, Columbus, Tomahawk, Zeus

Fuggle 30 gr 20 min Kok Pellets 4,50% 9,1 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 9,1
gr/L: 1,5
6.8 mg/L AA
4,8 AAU
Beta: 2,50%
HSI: 60,00%
Ursprung: Storbritannien

Traditional English-type aroma hop.
Used for: English Ales, ESB, Bitter, Lagers
Aroma: Mild, soft, fruity, spicy, woody
Substitute: Fuggle (U.S.), Willamette, Styrian Golding
Storage: Good/Very Good (70-80% AA after 6 months at 20 C)
3-5.6% AA 2-3% Beta

Summit 10 gr 20 min Kok Pellets 17,00% 11,5 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 11,5
gr/L: 0,5
8.5 mg/L AA
6,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

High alpha variety bred by American Dwarf Hop Assoc. Can be grown commercially on a low trellis.
Aroma: Strong citrus, grapefruit notes.
Substitutes: Warrior, Millenium, Columbus, Tomahawk, Zeus

Fuggle 40 gr 5 min Kok Pellets 4,50% 4,0 2,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 4,0
gr/L: 2,0
9.0 mg/L AA
6,3 AAU
Beta: 2,50%
HSI: 60,00%
Ursprung: Storbritannien

Traditional English-type aroma hop.
Used for: English Ales, ESB, Bitter, Lagers
Aroma: Mild, soft, fruity, spicy, woody
Substitute: Fuggle (U.S.), Willamette, Styrian Golding
Storage: Good/Very Good (70-80% AA after 6 months at 20 C)
3-5.6% AA 2-3% Beta

Fuggle 30 gr 20 min Whirlpool Pellets 4,50% 4,6 1,5

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 4,6
gr/L: 1,5
6.8 mg/L AA
4,8 AAU
Beta: 2,50%
HSI: 60,00%
Ursprung: Storbritannien

Traditional English-type aroma hop.
Used for: English Ales, ESB, Bitter, Lagers
Aroma: Mild, soft, fruity, spicy, woody
Substitute: Fuggle (U.S.), Willamette, Styrian Golding
Storage: Good/Very Good (70-80% AA after 6 months at 20 C)
3-5.6% AA 2-3% Beta

Sovereign 100 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 5,50% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
27.5 mg/L AA
19,4 AAU
Beta: 2,60%
HSI: 15,00%
Ursprung: England

English dwarf hop, a daughter of Whitbread Golding.
Used for: ESB, other English Ales
Aroma: Can be intensely fruity; also produces softer flavors, including stone fruits such as peach.
Substitutes: Unknown
Storage: Unknown
4.5-6.5% AA / 2.1-3.1% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
PH 5.2 Stabilizer 14,79 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing.

Irish Moss 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.

Yeast Nutrient 5 gr 3 dgr Övrigt Primärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Primärjäsning
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 90 min 10 min Infusion 28,36 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Infusion
Vatten: 28,36 L

Utmäskning 76°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se