Dalton DIPA
Double IPA (22 A / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 60 min | 1.075 SG | 1.012 SG | 91 | 8,3% | 741 |
24 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
91 | 8,3% | 741 |
24 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (2 Row) UK | 6,50 kg | 92,9% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all English beer styles
|
|||||
Crystal 150 | 0,50 kg | 7,1% | Malt |
170 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Magnum | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 12,00% | 24,3 | 1,0 | |
Användning: Kok High-alpha hop with clean, neutral bitterness. Can be used in almost any recipe.
|
||||||||
Amarillo | 30 gr | 20 min | Kok | Kottar | 8,50% | 14,2 | 1,5 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Magnum | 20 gr | 20 min | Kok | Pellets | 12,00% | 14,7 | 1,0 | |
Användning: Kok High-alpha hop with clean, neutral bitterness. Can be used in almost any recipe.
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 5 min | Kok | Pellets | 6,50% | 6,6 | 2,5 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Amarillo | 20 gr | 5 min | Kok | Pellets | 9,20% | 3,7 | 1,0 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Amarillo | 50 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 9,20% | 14,1 | 2,5 | |
Användning: Whirlpool Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 6,50% | 10,0 | 2,5 | |
Användning: Whirlpool A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Cascade | 200 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 6,50% | 0,0 | 10,0 | |
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
PH 5.2 Stabilizer | 19,53 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing. |
||||||
Protafloc | 0 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 7 gr | 3 dgr | Övrigt | Primärjäsning | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 64°C | 75 min | 2 min | Infusion | 17,38 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |