Dalton DIPA

Double IPA (22 A / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 60 min 1.075 SG 1.012 SG 91 8,3% 741 24 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
91 8,3% 741 24 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) UK 6,50 kg 92,9% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Crystal 150 0,50 kg 7,1% Malt 170 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 170 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 20 gr 60 min Kok Pellets 12,00% 24,3 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 24,3
gr/L: 1,0
12.0 mg/L AA
8,5 AAU
Beta: 5,25%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

High-alpha hop with clean, neutral bitterness. Can be used in almost any recipe.
Used for: Ale, Lager, Stout, hefeweizen, IPA, Bitter
Aroma: No distinctive aroma characteristics
Substitutions: German Magnum, CTZ, Nugget
Storage: Excellent/Very good (80%-85% AA after 6 months at 20 C)
10-14% AA / 4.5-7% Beta

Amarillo 30 gr 20 min Kok Kottar 8,50% 14,2 1,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 8,50%
IBU: 14,2
gr/L: 1,5
12.8 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
Used for: IPAs, Ales
Aroma: Intensely fruity (citrus, melon, and stone friuts), floral, tropical notes.
Substitutes: Cascade, Centennial, Simcoe
Storage: Good
8-11% AA / 6-7% Beta

Magnum 20 gr 20 min Kok Pellets 12,00% 14,7 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 14,7
gr/L: 1,0
12.0 mg/L AA
8,5 AAU
Beta: 5,25%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

High-alpha hop with clean, neutral bitterness. Can be used in almost any recipe.
Used for: Ale, Lager, Stout, hefeweizen, IPA, Bitter
Aroma: No distinctive aroma characteristics
Substitutions: German Magnum, CTZ, Nugget
Storage: Excellent/Very good (80%-85% AA after 6 months at 20 C)
10-14% AA / 4.5-7% Beta

Cascade 50 gr 5 min Kok Pellets 6,50% 6,6 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,50%
IBU: 6,6
gr/L: 2,5
16.2 mg/L AA
11,5 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Amarillo 20 gr 5 min Kok Pellets 9,20% 3,7 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,20%
IBU: 3,7
gr/L: 1,0
9.2 mg/L AA
6,5 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
Used for: IPAs, Ales
Aroma: Intensely fruity (citrus, melon, and stone friuts), floral, tropical notes.
Substitutes: Cascade, Centennial, Simcoe
Storage: Good
8-11% AA / 6-7% Beta

Amarillo 50 gr 20 min Whirlpool Pellets 9,20% 14,1 2,5

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 9,20%
IBU: 14,1
gr/L: 2,5
23.0 mg/L AA
16,2 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
Used for: IPAs, Ales
Aroma: Intensely fruity (citrus, melon, and stone friuts), floral, tropical notes.
Substitutes: Cascade, Centennial, Simcoe
Storage: Good
8-11% AA / 6-7% Beta

Cascade 50 gr 20 min Whirlpool Pellets 6,50% 10,0 2,5

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 6,50%
IBU: 10,0
gr/L: 2,5
16.2 mg/L AA
11,5 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Cascade 200 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 6,50% 0,0 10,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 6,50%
IBU: 0,0
gr/L: 10,0
65.0 mg/L AA
45,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
PH 5.2 Stabilizer 19,53 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing.

Protafloc 0 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Klarning

Yeast Nutrient 7 gr 3 dgr Övrigt Primärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Primärjäsning
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 75 min 2 min Infusion 17,38 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 17,38 L

Utmäskning 75°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se