Longhorn Lager

American Lager (1 B / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
27,0 L 60 min 1.047 SG 1.008 SG 45 5,1% 505 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
45 5,1% 505 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 3,70 kg 64,9% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,20%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,9%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt.

Pale Malt (2 Row) UK 2,00 kg 35,1% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertau 70 gr 60 min Kok Pellets 4,00% 27,0 2,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,00%
IBU: 27,0
gr/L: 2,6
10.4 mg/L AA
9,9 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Saaz 50 gr 60 min Kok Pellets 3,75% 18,1 1,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,75%
IBU: 18,1
gr/L: 1,9
6.9 mg/L AA
6,6 AAU
Beta: 3,75%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional variety from the Czech Republic is grown on a limited basis in the U.S. A classic noble aroma that is famously used in Pilsners.
Used for: Bohemian-style beers, Continental lagers, Wheats, Pilsener lagers, Ales, Pilsners
Aroma: Seasoned herbal character
Substitiutions: Czech Saaz, Polish Lublin, Sterling
Storage: Poor
2-6% AA / 3-4.5% Beta

Hallertau 30 gr 5 min Kok Pellets 4,50% 2,6 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 2,6
gr/L: 1,1
5.0 mg/L AA
4,8 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
PH 5.2 Stabilizer 29,57 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing.

Protafloc 0 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Klarning

Yeast Nutrient 5 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Saflager Lager W-34/70 DCL/Fermentis Torr 75% 9°C - 15°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 9°C - 15°C
Typ: Lager
Flockulering: Hög
Bäst till: European lagers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A famous yeast strain from Weihenstephan Germany used worldwide in brewing. Their most popular strain for lagers.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Mash Step 64°C 60 min 0 min Infusion 25,48 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 25,48 L

Mash out 78°C 10 min 10 min Temperatur 0,01 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,01 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se