Whalecastle 2017
Double IPA (22 A / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
74,0 L | 60 min | 1.083 SG | 1.017 SG | 88 | 8,8% | 685 |
15 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
88 | 8,8% | 685 |
15 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt, Maris Otter | 11,90 kg | 48,2% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Pale Malt (2 Row) US | 10,00 kg | 40,5% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all beer styles |
|||||
Munchner | 1,40 kg | 5,7% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Tillredningstemperaturer i intervallet 110 - 120 ° C ger malten en aromatisk, nötig karaktär. Den höga temperaturen leder till klart nedsatt enzymverksamhet jämfört med Pilsnermalt. Münchnermalt är idealisk malt för mörkt lageröl, festivalöl och bocköl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. Den minskade enzymverksamheten måste beaktas vid utformningen bryggreceptet. |
|||||
Wheat | 1,40 kg | 5,7% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Magnum | 100 gr | 60 min | Kok | Pellets | 12,00% | 30,6 | 1,4 | |
Användning: Kok High-alpha hop with clean, neutral bitterness. Can be used in almost any recipe.
|
||||||||
Pioneer | 100 gr | 60 min | Kok | Pellets | 9,00% | 22,9 | 1,4 | |
Användning: Kok Bred from Wye Omega at Wye College in the UK
|
||||||||
Cascade | 150 gr | 20 min | Kok | Pellets | 5,50% | 12,7 | 2,0 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 100 gr | 5 min | Kok | Pellets | 5,00% | 2,5 | 1,4 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 5 min | Kok | Kottar | 5,50% | 1,3 | 0,7 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
First Gold | 200 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 7,50% | 11,6 | 2,7 | |
Användning: Whirlpool Dwarf hop with English Golding character
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 100 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 5,00% | 3,9 | 1,4 | |
Användning: Whirlpool Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Pioneer | 450 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 9,00% | 0,0 | 6,1 | |
Användning: Torrhumling Bred from Wye Omega at Wye College in the UK
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 0 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 10 gr | 20 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 64°C | 75 min | 2 min | Infusion | 64,42 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |