Black Mamba Partigyle

Imperial Stout (20 C / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
54,0 L 60 min 1.068 SG 1.014 SG 43 7,2% 427 67 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
43 7,2% 427 67 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) UK 15,00 kg 86,0% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Crystal 150 1,20 kg 6,9% Malt 170 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 170 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär.

Black (Patent) Malt 0,50 kg 2,9% Malt 985 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 985 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 55%
Potential: 1.025 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Dark color and dry roasted flavor characteristic of Stouts and Porters
Use for: Coloring in small amounts, or flavoring of Stouts and Porters in larger amounts.

Roasted Barley 0,50 kg 2,9% Malt 1500 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1500 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Roasted barley is produced in a roasting drum from malting barley. The enzymatic activity of roasted barley is zero. The fermentable extract of Roasted barley is minor. The typical roasted barley flavour is burnt and roasted.

Special B Malt 0,25 kg 1,4% Malt 355 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 355 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Summit 60 gr 60 min Kok Pellets 17,00% 40,8 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 40,8
gr/L: 1,1
18.9 mg/L AA
36,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

High alpha variety bred by American Dwarf Hop Assoc. Can be grown commercially on a low trellis.
Aroma: Strong citrus, grapefruit notes.
Substitutes: Warrior, Millenium, Columbus, Tomahawk, Zeus

Saaz 100 gr 2 min Kok Pellets 3,75% 1,3 1,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,75%
IBU: 1,3
gr/L: 1,9
6.9 mg/L AA
13,2 AAU
Beta: 3,75%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional variety from the Czech Republic is grown on a limited basis in the U.S. A classic noble aroma that is famously used in Pilsners.
Used for: Bohemian-style beers, Continental lagers, Wheats, Pilsener lagers, Ales, Pilsners
Aroma: Seasoned herbal character
Substitiutions: Czech Saaz, Polish Lublin, Sterling
Storage: Poor
2-6% AA / 3-4.5% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Protafloc 0 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Klarning

Yeast Nutrient 14 gr 3 dgr Övrigt Primärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Primärjäsning
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 75 min 2 min Infusion 45,51 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 45,51 L

Utmäskning 75°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se