Black Mamba Partigyle
Imperial Stout (20 C / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
54,0 L | 60 min | 1.068 SG | 1.014 SG | 43 | 7,2% | 427 |
67 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
43 | 7,2% | 427 |
67 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (2 Row) UK | 15,00 kg | 86,0% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all English beer styles
|
|||||
Crystal 150 | 1,20 kg | 6,9% | Malt |
170 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär. |
|||||
Black (Patent) Malt | 0,50 kg | 2,9% | Malt |
985 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark color and dry roasted flavor characteristic of Stouts and Porters
|
|||||
Roasted Barley | 0,50 kg | 2,9% | Malt |
1500 EBC
|
|
Typ:
Malt Roasted barley is produced in a roasting drum from malting barley. The enzymatic activity of roasted barley is zero. The fermentable extract of Roasted barley is minor. The typical roasted barley flavour is burnt and roasted. |
|||||
Special B Malt | 0,25 kg | 1,4% | Malt |
355 EBC
|
|
Typ:
Malt Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Summit | 60 gr | 60 min | Kok | Pellets | 17,00% | 40,8 | 1,1 | |
Användning: Kok High alpha variety bred by American Dwarf Hop Assoc. Can be grown commercially on a low trellis.
|
||||||||
Saaz | 100 gr | 2 min | Kok | Pellets | 3,75% | 1,3 | 1,9 | |
Användning: Kok This traditional variety from the Czech Republic is grown on a limited basis in the U.S. A classic noble aroma that is famously used in Pilsners.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 0 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 14 gr | 3 dgr | Övrigt | Primärjäsning | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 64°C | 75 min | 2 min | Infusion | 45,51 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |