Black Sunset
Imperial Stout (20 C / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
78,0 L | 60 min | 1.084 SG | 1.024 SG | 79 | 8,0% | 716 |
92 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
79 | 8,0% | 716 |
92 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (2 Row) UK | 19,00 kg | 68,7% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all English beer styles
|
|||||
Crystal 150 | 3,00 kg | 10,8% | Malt |
170 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär. |
|||||
Oats, Flaked | 2,50 kg | 9,0% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
Chocolate Malt (Thomas Fawcett) | 2,00 kg | 7,2% | Malt |
1001 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark chocolate malt from the UK. Adds strong coffee flavor to your beer. |
|||||
Carafa III (Weyermann) | 1,00 kg | 3,6% | Malt |
1034 EBC
|
|
Typ:
Malt Chocolate malt. Dark beers, Alts, Bockbiers. Adds color and aroma. |
|||||
Roasted Barley | 0,15 kg | 0,5% | Malt |
591 EBC
|
|
Typ:
Malt Roasted at high temperature to create a burnt, grainy, coffee like flavor.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Columbus (Tomahawk) | 150 gr | 60 min | Kok | Pellets | 14,00% | 50,3 | 1,9 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Cascade | 100 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,50% | 6,5 | 1,3 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Centennial | 100 gr | 15 min | Kok | Pellets | 10,00% | 11,9 | 1,3 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Columbus (Tomahawk) | 50 gr | 15 min | Kok | Pellets | 14,00% | 8,3 | 0,6 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 0 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 10 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafAle English Ale | S-04 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 68°C | 60 min | 2 min | Infusion | 70,00 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |