Vyvyan
American IPA (14 B / BJCP 2008)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18,0 L | 90 min | 1.054 SG | 1.009 SG | 53 | 5,9% | 415 |
11 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 53 | 5,9% | 415 |
11 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Malt, Maris Otter | 4,25 kg | 100,0% | Malt |
6 EBC
|
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Chinook | 12 gr | 60 min | Kok | Pellets | 11,60% | 18,9 | 0,7 | |
|
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
| Ahtanum | 28 gr | 15 min | Kok | Pellets | 4,60% | 8,7 | 1,6 | |
|
Användning: Kok Distinctive aromatic hops with moderate bittering power from Washington.
|
||||||||
| Nelson Sauvin | 16 gr | 15 min | Kok | Pellets | 11,30% | 12,2 | 0,9 | |
|
Användning: Kok Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
||||||||
| Simcoe | 16 gr | 10 min | Kok | Pellets | 13,00% | 10,3 | 0,9 | |
|
Användning: Kok High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
||||||||
| Chinook | 16 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 11,60% | 0,0 | 0,9 | |
|
Användning: Torrhumling Strong versatile bittering hop
|
||||||||
| Nelson Sauvin | 16 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 11,30% | 0,0 | 0,9 | |
|
Användning: Torrhumling Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
||||||||
| Simcoe | 16 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 0,9 | |
|
Användning: Torrhumling High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
| Yeast Nutrient | 2 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Nottingham | - | Danstar | Torr | 75% | 14°C - 21°C | |
|
Labb: Danstar Dry strain is highly flocculant and has high attenuation. Produces relatively few fruity esters for a dry yeast. Can be fermented at low temperature to produce lager-style beers. |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | 64°C | 60 min | 15 min | Infusion | 19,00 L | |
|
Höjningstid: 15 min |
||||||
| Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 10 min |
||||||