Black Sunrise
American Stout (20 B / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 60 min | 1.057 SG | 1.014 SG | 77 | 5,6% | 529 |
113 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
77 | 5,6% | 529 |
113 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (2 Row) UK | 3,00 kg | 63,2% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all English beer styles
|
|||||
Carafa III (Weyermann) | 1,00 kg | 21,1% | Malt |
1034 EBC
|
|
Typ:
Malt Chocolate malt. Dark beers, Alts, Bockbiers. Adds color and aroma. |
|||||
Crystal 150 | 0,30 kg | 6,3% | Malt |
170 EBC
|
|
Typ:
Malt En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär. |
|||||
Oats, Flaked | 0,25 kg | 5,3% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
Chocolate Malt (Thomas Fawcett) | 0,20 kg | 4,2% | Malt |
1001 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark chocolate malt from the UK. Adds strong coffee flavor to your beer. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Centennial | 40 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 47,7 | 2,0 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Cascade | 40 gr | 20 min | Kok | Pellets | 5,50% | 15,9 | 2,0 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Cascade | 60 gr | 5 min | Kok | Pellets | 5,50% | 7,8 | 3,0 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Centennial | 60 gr | 5 min | Kok | Pellets | 10,00% | 14,2 | 3,0 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 0 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 10 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 68°C | 60 min | 2 min | Infusion | 12,03 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Utmäskning | 75°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |