Carnage Porter
Porter (7 D / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.058 SG | 1.014 SG | 39 | 5,8% | 500 |
73 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
39 | 5,8% | 500 |
73 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 3,93 kg | 84,2% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Crystal 400 (Dark Crystal) | 0,34 kg | 7,4% | Malt |
450 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Färg: 420 – 480 °EBC (158 – 181 °Lovibond).
Tillverkare: Crisp http://shop.humle.se/malt/crisp/dark-crystal-malt/dark-crystal-malt-hel-1-kg |
|||||
Chocolate Malt (Thomas Fawcett) | 0,28 kg | 6,1% | Malt |
1001 EBC
|
|
Typ:
Malt Dark chocolate malt from the UK. Adds strong coffee flavor to your beer. |
|||||
Black (Crisp) | 0,11 kg | 2,4% | Malt |
1340 EBC
|
|
Typ:
Malt Malted black barley adds a strong burnt coffee flavor - suitable for stouts and porters. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Northern Brewer | 30 gr | 90 min | Kok | Pellets | 8,60% | 36,2 | 1,7 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
||||||||
Fuggle | 8 gr | 15 min | Kok | Pellets | 4,75% | 2,5 | 0,4 | |
Användning: Kok US-grown version of the classic English aroma hop.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Baking Soda | 4,39 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Salt | 2,80 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 2,33 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Chalk | 0,09 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing. |
||||||
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Irish Ale | 1084 | Wyeast Labs | Flytande | 73% | 17°C - 22°C | |
Labb: Wyeast Labs Dry diacetyl, fruity flavor characteristic of stouts. Full bodied, dry, clean flavor. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 90 min | 20 min | Temperatur | 11,50 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |