Arktisk Katt
IPA (5 C / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.061 SG | 1.004 SG | 82 | 7,5% | 554 |
23 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
82 | 7,5% | 554 |
23 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale | 3,68 kg | 78,0% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Biscuit (Dingemans) | 0,22 kg | 4,6% | Malt |
44 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Caramalt (Thomas Fawcett) | 0,22 kg | 4,6% | Malt |
30 EBC
|
|
Typ:
Malt Made from green malt - imparts a light malt flavor and slight hue. Suitable for light ales, lagers. |
|||||
Carapils (Briess) | 0,11 kg | 2,3% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
|
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,06 kg | 1,3% | Malt |
1200 EBC
|
|
Typ:
Malt Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts. |
|||||
Corn Sugar (Dextrose) | 0,43 kg | 9,2% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Widely used for bottling at rate of approx 2/3 cup per 5 gallons of beer |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Columbus (Tomahawk) | 25 gr | 60 min | Kok | Pellets | 14,00% | 44,7 | 1,4 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Citra | 25 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 19,0 | 1,4 | |
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Amarillo | 25 gr | 10 min | Kok | Pellets | 9,20% | 10,6 | 1,4 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Amarillo | 25 gr | 5 min | Kok | Pellets | 9,20% | 5,9 | 1,4 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 5,50% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Epsom Salt (MgSO4) | 5,59 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 3,55 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 1,69 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Calcium Chloride | 0,06 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 62°C | 75 min | 21 min | Temperatur | 11,53 L | |
Höjningstid: 21 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |