Drivers Dryhump

Mixed Style Beer (34 B / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
10,0 L 90 min 1.040 SG 1.013 SG 21 3,6% 418 22 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
21 3,6% 418 22 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Munich Malt - 10L 1,52 kg 80,0% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 2,80%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 13,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Malty-sweet flavor characteristic and adds a slight orange color to the beer.
Does not contribute signficantly to body or head retention.
Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beers

Caramunich Malt 0,19 kg 10,0% Malt 110 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 110 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 72%
Potential: 1.033 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: Belgium

Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks.

Carared 0,19 kg 10,0% Malt 39 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 39 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Tettnang 10 gr 60 min Kok Pellets 4,50% 12,5 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 12,5
gr/L: 1,0
4.5 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: Germany

Used for: German ales, lagers and wheat beer
Aroma: Noble, mild, fine, slightly spicy
Substitutes: Saaz, Spalt
Examples: Sam Adams Octoberfest, Anderson Valley ESB

Tettnang 5 gr 15 min Kok Pellets 4,50% 3,1 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 3,1
gr/L: 0,5
2.2 mg/L AA
0,8 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: Germany

Used for: German ales, lagers and wheat beer
Aroma: Noble, mild, fine, slightly spicy
Substitutes: Saaz, Spalt
Examples: Sam Adams Octoberfest, Anderson Valley ESB

Cascade 5 gr 10 min Kok Pellets 5,50% 2,8 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 2,8
gr/L: 0,5
2.7 mg/L AA
1,0 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Cascade 10 gr 0 min Kok Pellets 5,50% 0,0 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
5.5 mg/L AA
1,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Tettnang 10 gr 0 min Kok Pellets 4,50% 0,0 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
4.5 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: Germany

Used for: German ales, lagers and wheat beer
Aroma: Noble, mild, fine, slightly spicy
Substitutes: Saaz, Spalt
Examples: Sam Adams Octoberfest, Anderson Valley ESB

Tettnang 10 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 4,50% 0,0 1,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
4.5 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: Germany

Used for: German ales, lagers and wheat beer
Aroma: Noble, mild, fine, slightly spicy
Substitutes: Saaz, Spalt
Examples: Sam Adams Octoberfest, Anderson Valley ESB

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Irish Moss 1 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.

Malto-Dextrine 250 gr 5 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Adds Body

Malt bases sugar that is less than 5% fermentable. Increases the body and mouth-feel of the beer and adds slight sweetness.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Mash Step 72°C 75 min 4 min Infusion 10,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se