Luleklons Strong Bitter

Engelsk best bitter (4 A / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 60 min 1.048 SG 0.000 SG 0 0,0% 23 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
0 0,0% 23 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter Pale Malt 3,95 kg 72,7% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  

Carahell 0,44 kg 8,1% Malt 26 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 26 EBC  

Flaked torrified barley 0,44 kg 8,1% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  

Caramunich III 0,40 kg 7,4% Malt 159 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 159 EBC  

Brown malt 0,20 kg 3,7% Malt 173 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 173 EBC  

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings 30 gr 60 min Kok Pellets 0,00% 0,0 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 0,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,3
0.0 mg/L AA
0,0 AAU

East Kent Goldings 60 gr 15 min Kok Pellets 0,00% 0,0 2,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 0,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,6
0.0 mg/L AA
0,0 AAU

East Kent Goldings 53 gr 0 min Kok Pellets 0,00% 0,0 2,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 0,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,3
0.0 mg/L AA
0,0 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale S-04 Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 68°C 60 min 0 min Infusion 18,20 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 18,20 L

Mash out 76°C 10 min 0 min Infusion 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se